Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Itt a kánikula, és ilyenkor csak arra vágyunk, hogy lehűtsük magunkat. A jégkockákon túl is van azonban megoldás: egészséged mellett lelkiállapotod érdekében is érdemes az alábbi hatékony hűsítő tippeket kipróbálnod!

Hűvös zuhany

Nyáron nem ritka, hogy napközben akár többször is zuhany alá állunk. Próbáljuk meg ezeket a kellemes lazító perceket valódi rituálévá változtatni. Langyos víz helyett alkalmazzunk váltott hőfokú zuhanyt, a hűvös és a meleg vizet váltakoztassuk félpercenként teljes testünkön. Ezzel a módszerrel a vérereket „tornáztatjuk”. A hőmérséklet gyors váltakozásának hatására vérkeringésünk természetes módon felfrissül, bőrünk enyhén kipirul és élettel telivé, rugalmassá válik.

Figyeljünk rá, hogy a jéghideg vizet még a legnagyobb kánikulában is kerüljük, forró testünket ugyanis sokkhatásként érné, nem tesz jót sem a sejteknek, sem pedig a szívünknek. Helyette a sima hideg és a meleg vizet váltakoztassuk. Ha igazán fel szeretnél frissülni, akkor próbáld ki a Manna borsmentás tusfürdőt, a menta csodálatos illata és frissítő érintése olyan lesz testednek, mint egy nyári koktél! Ha a szappanok szerelmese vagy, akkor a kámforos Manna szappant ajánlom, valódi felüdülést jelent a hőségben és az arcodat is meseszéppé varázsolja.

Meleg tea

Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de a nagy hőségben nem a jéghideg italok fogyasztása a legideálisabb. Jeges tea helyett próbáld ki a meleg, de nem tűzforró teát, és meglátod, tartósabb lesz a frissítő hatás. A meleg ital ugyanis a gyomorba jutva megemeli a testhőt, erre válaszként a test izzadságot választ ki, ami párolog. A párolgás pedig hőt von el a szervezettől, így máris élvezheted a hűsítő érzést. A hideg italok fogyasztásával ezzel szemben pont az ellenkező hatást váltod ki: egy pár pillanatig tartó jó érzés után a hideg hatására a bőrfelszín közelében található hajszálerek összeszűkülnek, és csökken a párologtatás, ezáltal még inkább fokozódik a meleg miatt érzett kellemetlenség.

Csípős ételek

Biztosan tapasztaltad már, hogy amikor csípős ételeket fogyasztasz, akkor kimelegedsz, szinte lángol az egész tested. A meleg italok fogyasztásához hasonlóan a csípős ételek is középtávon hűsítő hatással lesznek rád, mert fokozzák az izzadást, és ezáltal a párologtatást. Fogyassz bátran chilipaprikát vagy wasabit, pirospaprikát tartalmazó ételeket, csak arra vigyázz, hogy utána ne menj közvetlenül tűző napra és ne sportolj, a csípős ételek ugyanis megterhelhetik az emésztést, így javasolt az árnyékban való pihenés.

Testpermet

A testpermet egy olyan tuti tipp, ami azonnali enyhülést hoz, ha úgy érzed, nem bírod tovább a meleget. Az elv itt is a folyadék párologtatása a test felületén. Nem kell mást tenned, mint kedvenc Manna virágvizedet a hűtőbe tenni, majd karodra, lábadra, arcodra fújni belőle. Csodálatos frissítő érzetet nyújt, amint a könnyű, natúr permet a bőrödhöz ér, majd utána lassan elpárolog. A Manna natúr virágvizeivel olyan finom párát permetezhetsz, hogy akár smink fölé is fújhatod, 15 cm-es távolságból.

Pamut

Hőségben kerüld a selyem vagy szatén ágyneműket, melyek annak ellenére, hogy elsőre hűsítő érzetet nyújtanak a bőrnek, hosszú távon hajlamosak a befülledésre. A legjobb, ha egy pamut párnahuzatot megtöltesz hajdinával vagy rizzsel, és ezt használod kispárnaként. Jobban elvezeti a hőt, mint a szintetikus vagy toll töltelék, jól szellőzik, és segít lehűteni a testedet.

Forrás: manna.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts