Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Karácsonyi hangulatokat idéző leves, nem csak téli napokra.

Hozzávalók:

15 dkg aszalt szilva

 4 szegfűszeg

2 rúd fahéj

 1 rúd fahéj

 1 dl tejszín

 4 dkg kukoricalisz

 5 dkg méz

Elkészítés

A szilvát nagyobb mazsola nagyságúra aprítjuk és 8 dl vízben feltesszük főni, amit szegfűszeggel és fahéjjal ízesítünk. Míg felforr, a tejszínből és a kukoricalisztből habarást készítünk, s ezzel sűrítjük a levest. Ízlés szerint mézzel ízesítjük.

Elkészítési idő: 20 perc

Ötlet:

  • A fűszerek aromáját előre kifőzhetjük a vízben, de 10 perc forrás után- még az aszalt szilva főzése előtt- a darabokat távolítsuk el. Azért használunk darabos fahéjat és szegfűszeget, hogy az őrölt fűszerek után érezhető karcos hatást elkerüljük.
  • Mandulás piskóta kiváló betétje lehet a levesnek.
  • Ez a leves helyettesíti a desszertet is

 

 

eletigenlok.hu

Similar Posts