Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Egy igazán finom, tönkölybúza lisztből készült kelt tésztát muntatunk Önöknek, melynek receptjét Jucitól kaptuk.

Hozzávalók:

2 dkg élesztő

45 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt

2 csapott kiskanál só

4 evőkanál hidegen sajtolt olaj

2,5-3 dl langyos víz

Elkészítés

Az élesztőt egy deci langyos vízben feloldjuk. A lisztet a sóval, a feloldott élesztővel és az olajjal összekeverjük. A maradék vízzel tésztát dagasztunk, alaposan kidolgozzuk. 1 óra kelesztés után átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztva cipókká formázzuk.

Tetejüket bevagdossuk és megkenjük olajjal, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.

Fél óra pihentetés után 210° C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Elkészítési idő: 2 óra

 

eletigenlok.hu

Similar Posts