Egy igazán finom, tönkölybúza lisztből készült kelt tésztát muntatunk Önöknek, melynek receptjét Jucitól kaptuk.
Hozzávalók:
2 dkg élesztő
45 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
2 csapott kiskanál só
4 evőkanál hidegen sajtolt olaj
2,5-3 dl langyos víz
Elkészítés
Az élesztőt egy deci langyos vízben feloldjuk. A lisztet a sóval, a feloldott élesztővel és az olajjal összekeverjük. A maradék vízzel tésztát dagasztunk, alaposan kidolgozzuk. 1 óra kelesztés után átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztva cipókká formázzuk.
Tetejüket bevagdossuk és megkenjük olajjal, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.
Fél óra pihentetés után 210° C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra