A tavaly júniusi JACPO (Joint Action of Cancer Patient Organizations in CEE Countries) találkozón megszületett az alábbi kérdőív, amelynek célja, hogy összegyűjtse a Kelet-Közép-európai régió országaiban onkológiai ellátásban részesülő érintettek tapasztalatait, majd ezt kielemezve az anyag felhasználható legyen helyileg és regionálisan is adott esetben érdekérvényesítésre.

A felmérés összegyűjtött adatait a daganatos betegeket tömörítő/támogató szervezetek felhasználhatják segítő tevékenységük során és rámutathatnak a daganatos betegségek kezelése hatékonyságának esetleges hiányosságaira. A cél, hogy képet adjunk a helyzetről a régió egyes országaiban külön-külön, de a teljes régióra vonatkozóan is.

Az összegyűjtött adatok feldolgozásra kerülnek és a tervek szerint április 18-án, az Európiai Betegjogi napon már elérhetőek lesznek.

Ehhez azonban összefogásra van szükség, hogy minél több érintetthez eljusson a kérdőív.

Február 4-én, a Rák Világnapján indul nálunk is útjára a többi országgal együtt.

Jelen pillanatban 12 országban érhető el: Albánia, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Lengyelország, Románia, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva érhető el:

(a kód beírása után lehet nyelvet választani)

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek