Rádió
Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A gyulladás számos betegség okozója lehet, amely akár halálhoz is vezethet. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy gyulladáscsökkentő táplálékokat is bevegyünk az étrendünkbe a betegségek kialakulásának csökkentése és a hosszú élettartam növelése érdekében.

A feldolgozott élelmiszerek, a környezeti toxinok és a magas stressz szintek miatt nem csoda, ha ennyi ember életét keseríti meg a gyulladás, melyet akár „csendes gyilkosnak” is lehet tekinteni, hiszen nagyon sok krónikus betegség mögött ez áll a háttérben. Azonban ha a gyulladást megszüntetjük, akkor javíthatjuk az egészségi állapotunkat, vissza is fordíthatjuk a betegséget és még az öregedési folyamatokat is lelassíthatjuk.

A feldolgozott élelmiszerek okozzák a legtöbb problémát, ezek többsége ugyanis gyulladást generál az emberi szervezetben. A gyulladáskeltő ételek elterjedésével nem meglepő, hogy egyre többen szenvednek Alzheimer-kórban, rákban, asztmában, autoimmun betegségben vagy éppen szívbetegségben. Ha nem változtatjuk meg az étkezési szokásainkat, egyre többen és többen fognak megbetegedni.

Mely ételek csökkentik hatékonyan a gyulladást?

A cékla, amelynek élénk színét az antioxidáns vegyületek adják. A céklában lévő vegyületek a sejtek károsodását is ki tudják védeni.

Az áfonya nemcsak nagyon finom, de szintén rendkívül magas az antioxidáns-tartalma, amely segít a szervezetben leküzdeni a szabad gyököket. Mindemellett lassítani tudja a kognitív hanyatlást, javítja a memóriafunkciót. Megvédi a szervezetünket a gyulladástól, az oxidatív károsodástól és még a stressz hatásait is ki tudja védeni.

Nem véletlen, hogy a dió hasonlít az emberi agyra, ugyanis nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaz, olyanokat, amelyek az agy egészségét védik. A dió gazdag omega-3 zsírsavakban. A dió is nagyon sok antioxidáns vegyületet tartalmaz, amelyek gyulladásgátló hatással rendelkeznek.

A sötétzöld leveles zöldségek nemcsak ásványi anyagokban, hanem antioxidánsokban és flavonoidokban is gazdagok, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben és csökkenteni tudják a szervezetben kialakuló gyulladást.

Az ananász erőteljes gyulladásellenes vegyületeket tartalmaz. Mindemellett magas a bromelaintartalma is, amely nemcsak a gyulladáscsökkenésben, hanem az emésztésben is a partnerünk lehet. Magas C-vitamin-tartalma pedig számos betegség ellen jelenthet védelmet.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

 

Similar Posts
Megszakítás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás