A klasszikus sárgabaracklekvár, eperdzsem készítése mellett érdemes néhány üveg különlegességgel is próbálkozni. Ki gondolná, hogy az illatos muskátliról szedett levelekkel gazdagított málnalekvárral elsöprő sikert arathatunk a konyhában?

Hozzávalók

• 2 kg málna
• 6 muskátlilevél (illatos muskátliról)
• 2 mentalevél
• 1 kg zselésítőcukor (2:1)

Elkészítés

Mossuk, majd szárítsuk meg a muskátli és a menta leveleit, és egy éjszakán át áztassuk őket a zselésítő cukorban. Másnap mossuk meg a málnát és melegítsük meg egy edényben. Óvatosan főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, el nem távozik a víz. Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk a zselésítő cukorban áztatott leveleket a gyümölcshöz, és hagyjuk a főzetet kb. 1 órán át állni. Távolítsuk el a leveleket. Adjunk zselésítőcukrot a málnához, forraljuk fel és kb. 5 percig, a lekvárállag eléréséig még főzzük. Még forrón töltsük az üvegekbe az elkészült finomságot.

Forrás: hobbikert.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek