A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban és májusban öthelyszínes egészségnapot szervezünk. A programsorozathoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészséges Magyarország feliratú szűrőbuszát biztosítja a szájüregi- és bőrrák szűréseinkhez.

A kormányzat az egészségmegőrzést támogatja címmel 5 település polgármesterével készült körinterjú olvasható a héten megjelenő Életigenlők magazinban. A szűrőszombatok szervezésével célunk, hogy minél többen felismerjék a rákbetegség megelőzésének lehetőségeit. A Könnyek helyett…tarts velünk! esemény védnökei polgármesterek, támogatják a megrendezést szakmai partnerek és a média. Kiemelt együttműködő partnereink között van idén a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Kara, a szájüregi szűréseinkben az egyetem fogorvosai dolgoznak velünk. A színvonalas megrendezésben szakmai partnereink az Aszódi Fiúnevelő Intézet, a Vöröskereszt Gyöngyösi Területi képviselete, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, a Pécsi Egyetem Orvosi Népegészségtani Intézete. A Dental Press egyszer-használatos fogászati eszközökkel támogatja a szűréseket.

Április 13-án indul a programsorozat Aszódon, a 11. Rákellenes futás és kerékpározás keretében, Csepelen ápr. 27-én, Gyöngyösön május 4-én véradással, fitnesz-bemutatóval kiegészült programmal, Zuglóban május 11-én várjuk a lakosságot, majd május 18-án Pécsen zárjuk a rákellenes napokat. A szájüregi- és bőrrákszűrés mellett életmódtanácsokkal, Alexander-technikával, BMI méréssel, Béres cseppel, ÉLETIGENLŐK magazinnal, reformétel kóstolóval, valamint meglepetésvendégekkel, ismert közéleti személyiségekkel is várunk minden egészségtudatos életigenlőt!

Meghívásunkra Gundel Takács Gábor közvetíti a 11. Rákellenes futás céleseményét Aszódon, Csepelen Növényi Norbert hirdeti velünk a rákellenes szűrések fontosságát.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány

Interjúszervezés:

Vajda Márta igazgató
+36/30-816-3338

Bella Árpád médiakoordinátor
+36/30- 816-3336

 

Életigenlők.hu

Similar Posts