OLVASÁSI IDŐ KB. 7 perc

Nem kell beleőrülni a nehézségekbe és szenvedni, hanem érdemes rekreációs, fejlesztő szakember segítségét, támogatását kérni, hogy mind az egyéni teljesítmény, mind a vállalati, üzleti eredmény javuljon

Többet adni az embereknek abból, amit mi tudunk – ezt a mondatot gyakran hangoztatta két interjúalanyom, akikkel egy új és üdvös módszerről beszélgettem, nagyon jó hangulatban. Újdonság, hogy két beszélgetőtárs egyszerre szerepel az interjúban, de ez most indokolt volt, mivel egy vadonatúj vállalkozás létrehozásában, terjedésében, fejlesztésében szívvel-lélekkel-szakmaisággal együttgondolkodó, együttdolgozó két dinamikus hölgyről van szó, akik a WAVE-ON Kft. alapítói, módszertani tanácsadói, Gombos Mónika és Kál Cecília neurocoachok.

Gombos Mónika

Legelőször is adja magát a kérdés hogyan találtatok egymásra?

Nagyon érdekes véletlen volt. Az első egészség- és szépségházamat csináltam 2003 környékén, és az egyik fodrász munkatársam vendége volt Cili. Sok év eltelt utána, mikor is egy közös tréner barátunk ajánlott engem Cilinek, azzal, hogy segíteni tudok az akkori életszakasz problémáiban, aztán egymásra csodálkoztunk, hogy valahonnan már ismerjük egymást. Kibogoztuk. Onnantól kezdve – ennek tán tíz éve már – többször és sokat beszélgettünk, sikerült pontosan megtudni egymásról, ki mit csinál. És a barátságot követte egy együttműködő szakmai konzultációs vonal, amiben egyeztettük, Cili mit lát HR és kommunikációs szakemberként a coaching és tréningek területén. Aztán a 2020-as karantén idején, amikor más dolgom sem volt, mint keresztbe-hosszába átkapáltam a kertet, rájöttem, hogy nem lehet tovább egyedül csinálni. Az adandó első alkalommal magam köré kell gyűjteni értelmes szakembereket, akik lelkiségben, habitusban, szakmaiságban hasonlók. És akkor zsigerből Cili jutott eszembe.

Hogy sikerült téged Cili a HR és a céges kommunikáció világából elcsábítani?

Hosszú folyamat volt, ugyanis nagyon szerettem a munkámat, amit csináltam, de egyre inkább azt láttam, hogy amit igazán szeretnék, azt ott nem lehet megvalósítani. És egész egyszerűen elfáradtam, kimerültem, elég volt. Ennek megfelelően megléptem, amit már egy ideje fontolgattam magamban, eljöttem. Ezzel együtt óriási hálával tartozom a volt munkahelyemnek, de eljött az idő, hogy ki kellett lépni.

Segített Móni hívása?

Akkor még az elején voltam ennek a folyamatnak, de sokat beszélgettünk, aztán szép lassan közös nevezőre jutottunk, és nekivágtunk közös utunknak. Kellett idő ahhoz, hogy biztonsággal azt tudjam mondani, hogy teljes erőbedobással vállalom. Teljesen lemerült állapotban voltam én magam is, amikor döntöttem arról, hogy kilépek a munkahelyemről. De elhatároztam, nem engedem tovább harapódzni azt az állapotot, és azt éreztem, hogy valami olyat kell csinálnom, amiben kiteljesedhetek.

Kál Cecília

Kérdés volt-e a biztos egzisztencia otthagyásában megbúvó „feszkó”?

A kérdés az volt, hogy ki kell szállnom egy mókuskerékből, ami egy egzisztenciális biztonság, de úgy éreztem mégis muszáj ezt a lépést meglépnem a gyerekeim, az egészségem, és önmagam miatt. Azt még nem is tudtam pontosan, hogy mit fogok csinálni, csak hogy ezt le kell zárni és hív egy másik út, amiben az embereknek többet tudok adni abból, amit „tudok”. Erre készen kellett állni, igen, ez egy nagy ugrás volt. Aztán szépen alakultak Móni és köztem a beszélgetések, kitisztult, hogy mit tudnánk létrehozni együtt, ez formálódott hosszú hónapokon át, és egyszer csak kialakult belőle a WAVE-ON Módszertan. Észrevettük, hogy egy olyan tudást állítottunk össze korábbi szakmai, illetve élettapasztalatainkból, ami egyedi. Az emberek mindennapjait, fejlődésüket tudjuk vele segíteni. A Covid-helyzet végképp előhozta és felerősítette azokat a problémákat, amik addig a felszín alatt lappangtak, de ott voltak. Egy kimerült embertől ugyanis nem lehet elvárni jó teljesítményt. Rájöttünk, hogy a kettőnk globális ismerete nagyban tudná segíteni az egyéni és a vállalati, üzleti teljesítményt. Ez alapján dolgoztuk ki közösen ezt a módszertant.

Mi a neurocoaching és a WAVE-ON Módszertan lényege?

Mi az, amit ketten dolgoztatok ki, mi az, ami már megvolt? Két szál volt. A neurocoaching egy eljárási folyamat, amellyel az alul-működő embert fizikailag, érzelmileg, mentálisan és energetikailag hozzuk rendbe. A másik munkafázis, amihez teljes erőbedobás kellett mindkettőnk részéről, az a WAVE-ON Módszertan kidolgozása volt. Ez egy komplex átvilágítási, megoldási és beavatkozási rendszer, amely egyszerre szól az egyénnek és az őt támogató vállalatnak. Ebben nagyon sokat segített a vállalati HR és management oldalról Cili tudása. A Módszer segítségével egy komplex felmérést követően képesek vagyunk megmutatni a vállatoknak, hogy a dolgozók lemerült állapota miként befolyásolja a cég összteljesítményét és hogyan lehet ezen javítani. Ezek azok a pszichoszociális kockázatok, amelyek felmérésére és megoldására uniós és nemzetállami törvények is kötelezik a munkáltatókat.

Az a mi hitvallásunk, hogy nem kell beleőrülni a nehézségekbe és szenvedni, hanem érdemes rekreációs, fejlesztő szakember segítségét, támogatását kérni, hogy mind az egyéni teljesítmény, mind a vállalati üzleti eredmény javuljon. Az viszont nem mindegy, hogy milyen alapokra fejlesztünk valakit. A mi módszerünk nemcsak egy tréning, hanem abban segít, hogy a fejlesztő folyamatok alatt és a tréningeken kapott információkat be is tudják építeni a résztvevők fizikai-emocionális-mentális állapotuk harmonizálásába.

Kik a célközönségetek?

Három szint van: a magánemberek szintje, a közép- és kisvállalkozók, egyéni vállalkozások szintje, valamint a nagyvállalatok szintje. Az, hogy egy vállalkozás mennyi időt, energiát és pénzt fektet a munkavállalóinak jó állapotban tartására, a stressz és egyéb pszichoszociális kockázatok felismerése és kezelése attól függ, hogy mennyire érzi meg (mennyire fáj neki), hogy a munkavállaló rossz állapotban van, esetleg hosszú ideig betegállományban van, vagy a munkateljesítménye tartósan alacsony vagy erőteljesen csökken, esetleg nem tud együtt működni a kollégáival. Az a tapasztalatunk, hogy a kisvállalatoknak és speciális szakterületen dolgozó cégeknek jobban fáj, ha valaki lebetegszik, mert ott mindenki kulcsember, így értékesebb a munkaerő, mert nehezebb és költségesebb pótolni.

A magánemberek a saját bőrükön érzik, ha nem jól működnek, így egyéni felelősségvállalással hamarabb tesznek a jobb állapotukért. Azért, hogy többek számára elérhető legyen a neurocoaching, franchise jelleggel szeretnénk kiépíteni minden nagyobb városban WAVE-ON Stúdiókat.

Kiket képzeltek el franchise-partnereknek?

Akik már rendelkeznek valamilyen egészségépítő, fokozó tudásbázissal, és hajlandóak még tanulni úgy, hogy mellette az egyéni profiljukat is továbbviszik. Szeretnénk ipari parkokban, vállalatoknál, irodaházakban létrehozni WAVE-ON Stúdiókat. Többféle franchise- lehetőségen dolgozunk.

Mélyebben is beszéljünk a módszer mibenlétéről…

Úgy képzeld el, mint egy edzőtermi edzést, ahol megérkezik az illető, elmondja a céljait: „Schwarzenegger szeretnék lenni”. Mit tesz a személyi edző? Oké, nézzük meg, hogy milyen fizikai állapotban vagy, milyen az izomzatod, hogy táplálkozol. Mi is ezt tesszük, csak nem az izomépítésre koncentrálunk. Szükséges egy kiinduló pont, ezért a felmérést nagyon komolyan vesszük. Ez az idegrendszer és az agy teljes funkcionális felmérését jelenti, amit egy speciális tesztprogrammal vizsgálunk. Adott  állapotot mérünk fel, ami egy hónapig marad érvényes, ezen belül érdemes elkezdeni a neurocoachingot. E mellett egy teljes életvezetési térképet is felveszünk, amiben számtalan pszichológiai mátrix-tesztet lefuttatunk a tudattalan tartalmakról. A tüneteken keresztül ismerjük meg az okokat. A neurotechnikai eszköz pedig arra jó, hogy létrehozza az agyi harmóniát és minden fizikai, biológiai kapcsolatot összehangol, hogy jól treníroztatható legyen az illető. Az agy ösztönös kudarckerülő mechanizmusa ellen energetizálunk, hogy kreatívan tudjon dönteni.

Hogy találkoztál ezzel a módszerrel, Móni?

A számítástechnika hőskorában IT vonalon dolgoztam és részese voltam önmagunk kizsákmányolásának, e révén kerültem kapcsolatba a módszerrel. Ami pluszként jött, hogy a volt sógorom agykutató, így az ő kutatási eredményeit is be tudtuk építeni a módszer továbbfejlesztésébe.

Hogyan pihentek, hogyan véditek saját személyiségeteket?

A neurocoaching folyamat minket is igénybe vesz, elfáradunk, méghozzá érzelmileg, mert az elején nekünk kell a kliensnek energiát adni. Ezt az energiát vissza kell nyerni, így a saját pszichoszociális kockázatunkat kezeljük a saját stúdiónkban, így töltődünk, pihenünk. Sokat beszélgetünk, egymásnak is adunk gyakorlatokat a saját elakadásainkra. Nekünk is van személyes mentorunk, csak mi már másfajta elakadásokkal küzdünk. Örömterápiánk is van pl. a festés, zenehallgatás, versek.

Móni hobbi-lakberendező vagy, fantasztikus kézügyességed van…

Nagyon szeretem a harmóniát a tárgyakban is kifejezni, a klienseknek ezekkel a kötetlenségérzetét biztosítani, a bizalmat megnyerni. Ezenkívül a kutyasétáltatás számomra szellemi fejlődés, mindig volt kutyám, többségében menhelyi, idős kutyákat fogadok be. Ez számomra misszió. Túl ezen szívesen sportolok, szeretem a fizikai edzéseket, régebben versenyszerűen is sportoltam.

Neked Cili mi az abszolút kikapcs?

A tánc, de csak annyira, hogy örömet szerezzen, ez az én edzésem. Ezenkívül szeretek rendezkedni otthon, kitalálni, hogy kis helyen hogyan lehetne még kényelmesebben élni és kikapcsol a hangos vagy az éppen gondolkodtató zenehallgatás is.

A rák ellen… Alapítványnak van egy 12 szirmú egészségvirága, válasszatok a szirmok közül és ezek alapján mondjátok el az életigenléseteket.

Móni: a nevetés, az irónia, az önirónia fontos, szeretem a szóvicceket, a helyzetkomikumot, a nem bántó humort, és a szívből jövő pozitív gondolkodást.

Cili: mindenre, úgy nézek, hogy mit lehet belőle tanulni, a legnehezebb helyzetből is ki tudtam jönni belülről jövő életenergiával. A nevetés számomra is fontos, de a sírás is nagy feszültségoldó, az önirónia, a zene, az éneklés a lételemeim. Nagy repertoárom van altatódalokból.

A legnagyobb célunk az életünkben, hogy mindent át tudjunk adni azoknak, akik igénylik és kérik a támogatásunkat a fejlődésükben – zárták a jó hangulatú interjút az új, hamarosan országosan is elterjedő szakterület képviselői.

Vajda Márta

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts