Jenei Tamás ez alkalommal olyan desszertet készít, mely nem csupán finom, de könnyen és gyorsan elkészíthető is.
Hozzávalók :
15 dkg drált zabkeksz
10 dkg alma
10 dkg sárgarépa
4 dkg aszalt meggy
10 dkg fagyasztott/ friss meggy
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél citrom
8 dkg darált mák
5 dkg méz
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk.
Mindkettőt lereszeljük.
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk és összeturmixoljuk.
A darált zabkekszhez adjuk a reszelt és turmixolt hozzávalókat, majd ízesítjük mézzel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és összedolgozzuk.
Egyforma golyókat formázunk a masszából, amiket megtöltünk aszalt meggyel és darált mákba forgatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!