A mák kész élettani kincsesbánya: tele van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal.
Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert…pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg!
Hozzávalók
- 5 tojás fehérje
- 8 dkg porcukor
- 3 dkg gríz
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- fél kávéskanálnyi fahéj
- csipetnyi őrölt szegfűszeg
Elkészítése
A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután melegen vagy hidegen is fogyasztható.
Forrás: napidoktor.hu
*** *** *** ***
Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!