Amellett, hogy jótékony az immunrendszer működésére, pépes és remek az íze: a mangó fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Nézzük meg ezeket közelebbről!
Sokat profitálhat az immunrendszer olyan gyümölcsökből, mint például a mangó. Kellemes, ízletes, pépes, ráadásul kiváló immunintás-növelő.
A mangó jelentős számú tápanyaggal látja el szervezetünket: folsavval, A-, C- és B6-vitaminnal. Mivel még fennáll a koronavírus-fenyegetettség, egy dolog miatt kimondottan érdemes fogyasztani ezt a finom gyümölcsöt: ez pedig immunrendszer-erősítő képessége.
Meglepő, de egy átlagos méretű mangó több mint kétharmadát fedezi napi C-vitamin szükségletünknek, amely komoly antioxidáns és segít az immunrendszer megerősítésében. Ráadásképpen a megfázás és influenza ellen is véd.
Milyen előnyei vannak még?
A mangó segíti az emésztést: ez az ízletes gyümölcs az egészséges emésztés jóbarátja. Szakértők szerint enzimjei segítik a fehérje és a rost lebontását, ami elősegíti az emésztőrendszer hatékony működését.
Csökkenti a koleszterinszintet: ha gyakran eszünk mangót, segíthet szabályozni a koleszterinszintet. Ennek oka az, hogy a rostpektin magas szintje hozzájárul az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL, avagy rossz koleszterin) csökkentéséhez, mely plakkokat alakít ki az erekben és blokkolja a vér áramlását.
Tisztítja a bőrt: mivel a mangó bőrbarát C- és A-vitamint tartalmaz, részt vesz a szép bőr kialakításában és annak javításában is. Mérsékelt fogyasztás mellett a mangó segítheti a bőr hámlasztását és az elpusztult hámsejtek eltüntetését.
Hozzájárul a szem egészségéhez: a mangó kiemelkedő béta-karotin forrás, amely elősegíti az A-vitamin előállítását a szervezetben. Erős antioxidáns, mely javítja a látást, hozzájárul a szem egészségének fenntartásához, sőt csökkenti az idős korral összefüggő makuladegeneráció kockázatát vagy a látás elvesztésének esélyét.
Megelőzi a hőgutát: a mangó segít a hőguta megelőzésében, ugyanis hűtő tulajdonságokkal is bír. Fogyasztásakor azonnal lehűti a testet és felfrissülést eredményez.
Hozzájárul a fogyáshoz: a mangó korlátozott mennyiségben segíthet a kilók lefaragásában, mivel részt vesz a zsírégetésben fitokémiai anyagai által. Ezek a gyümölcs héjában találhatók és természetes zsíroldók. A mangó emellett élelmi rostokat tartalmaz, amelyek hatására telítettnek érezzük magunkat és csökkenti az étvágyat is.
Ha eddig nem volt kedvencünk az immunrendszer-erősítő mangó, érdemes tenni vele egy próbát!
Forrás: napidoktor.hu
*** *** *** ***
Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!