Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A koronavírus elleni védekezés ilyenkor is fontos

Kellő bizonyíték van arra, hogy tudjuk: a maszkviselés megvéd a koronavírus időszakában a fertőzés átadásától. Nyáron azonban a maszk meglehetős teher lehet. Hogyan hordjuk jól?

Nem kérdés, hogy a maszkviselés nyáron bizony komoly türelmet igényel. Meleg az idő, s örülünk, ha friss levegőhöz jutunk – ám a maszk gátolja, hogy azt akadálytalanul beszívhassuk.

Mit lehet ilyenkor tenni? A koronavírus elleni védekezés nem hagyható abba, hiszen a veszély fennáll – továbbra is gyakorolni kell a távolságtartást, szükséges kerülni a tömeget, alaposan kezet kell mosni és maszkot hordani. Ugyanakkor hőgutát sem szeretnénk kapni.

Íme néhány tipp, hogyan lehet a maszkviselés nyáron elviselhető

Szerezzünk be könnyű szövetmaszkot: ma már számos maszkfajta kapható. Sok cég látott lehetőséget benne, így van miből választani. Vásároljunk tehát olyat, amelyik kellően könnyed és levegőáteresztő, egyszerűen hordható. A szövetmaszk a legjobb nyáron, amely segít könnyen lélegezni, anélkül, hogy azt éreznénk: fuldoklunk. Olyat szerezzünk be, amelynek belső része pamut.

Vigyünk magunkkal pótmaszkot: mivel nyáron sokat izzadunk, a maszkviselés csak ronthat a helyzeten – a szánk környéke izzadt lesz, s ezzel a maszk hatékonysága is csökken. Hordjunk ezért magunkkal mindig egy cseremaszkot, amelyre kicserélhetjük az átnedvesedettet.

Tartsunk szünetet: tény, a maszkviselés nyáron fullasztó érzés. Ha légzésproblémáink vannak, az csak még rosszabb lehet. Amennyiben úgy érezzük, nehéz a légzés, tartsunk szünetet – keressünk egy helyet, ahol nincsenek körülöttünk sokan és vegyük le a maszkot. Figyeljünk oda arra, hogy kezünket mindig alaposan fertőtlenítsük előtte – ebből a célból fontos magunkkal hordani kézfertőtlenítőt.

Igyunk elég vizet: mivel nyáron sokat izzadunk, több folyadékot is veszítünk. Győződjünk meg arról, hogy kellő mennyiségű vizet iszunk ennek pótlására. Naponta 8-10 pohár vizet kell inni, aktivitási szintünktől függően. Az izzadás a maszkviseléssel egybekötve olykor hőgutát eredményezhet, ezért ha szédülünk, kérjünk segítséget. Míg az megérkezik, egy félreeső helyen fertőtlenítsük kezünket és vegyük le a maszkot!

Tartsuk a távolságot másoktól: a maszkviselés fontos, azért hordjuk, hogy a fertőzést elkerüljük. Ez azonban valóban nehéz nyáron. Ha nem szeretnénk viselni, célszerűbb távol maradni másoktól. Levehető a maszk, ha nem megyünk közel az emberekhez, s szippanthatunk a friss levegőből.

Forrás: napidoktor.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

 

 

Similar Posts