OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A vesekő sok kellemetlenséget és fájdalmat okozhat. Előfordul, hogy csak műtéttel távolíthatók el, de amikor még kisebbek, akár házi, természetes módszerek is segíthetnek az eltávolításukban. Mit tegyünk, ha vesekövünk van?

A vesekövek kialakulásában sok tényező játszhat szerepet. A legtöbb esetben a dehidratáció a kiváltó ok, hiszen ha nem fogyasztunk elegendő vizet, megjelennek a kristályszerű vesekövek, amelyek kalcium-oxalátot is tartalmaznak.

Fogyasszunk elegendő folyadékot

Amennyiben elegendő folyadékot fogyasztunk, úgy a vese munkáját is támogatjuk. Víz hatására sokkal könnyebben kiürülnek a méreganyagok a szervezetből, jobb lesz az emésztés, és az elfogyasztott tápanyagok is sokkal hatékonyabban szívódnak fel. Ha valakinél vesekő alakult ki, de elkezd rendszeresen vizet fogyasztani, akár ilyen természetes módon is távozhatnak a szervezetéből ezek a kisebb-nagyobb vesekövek.

Gyümölcsök, zöldségek

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyon egészséges. Amennyiben vesekövünk van, úgy a gránátalma javasolt, hiszen a gyümölcsmagok és maga a gyümölcs leve is nagyon hasznos, mindkettő segít ugyanis a vesekövek szervezetből történő kiürítésében. A gránátalma tele van létfontosságú tápanyagokkal. A vesekő szempontjából az egyik legfontosabb tápanyag a kálium, mely megakadályozza a kristályszerű képződmények, azaz a vesekövek kialakulását. Tisztító hatása is kiemelkedő, hiszen segít a méreganyagok gyors kiürítésében, ezzel is kevesebb terhet ró a vesére.

Olívaolaj és citromlé keveréke

Egy természetes ital is segíthet a vesekövek eltávolításában, mégpedig az olívaolaj és a citromlé keveréke. Az olívaolajat meg kell melegíteni és egy kevés citromlevet hozzáadni. Várjuk meg amíg az elegy lehűl, majd fogyaszthatjuk. Az olívaolaj segít a vesekövek gyors kiürítésében, míg a citromlé a kövek „feltörésében” játszik szerepet. A citromban lévő sav szinte felaprítja azokat, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben tudjanak távozni a szervezetből.

Az almaecet is segíthet

A vesekövek lebontásában és a szervezetből történő kisöprésében az almaecet is nagyon sokat segíthet. Töltsön egy pohárba 2 dl meleg vizet, adjon hozzá 2 evőkanál almaecetet, és igya ezt az elegyet napi 2 alkalommal addig, amíg a vesekövek eltávoznak. Természetesen megelőzés céljából is ihatja ezt a folyadékot.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts