OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Ahogy egyre idősebbek leszünk, a sejtjeink is elöregszenek, ez pedig jelentősen felgyorsítja a testünk öregedését, és a betegségek kialakulásának esélye is megnő. A kurkuminnal kapcsolatban azonban bebizonyosodott, hogy késlelteti a sejtek öregedését és elősegíti a hosszú élettartamot. Lássuk, a kurkuma mellett még mitől lehetünk fiatalabbak?

A kurkuma fizikai és mentális egészséget is biztosít

A kurkumin egy vegyület, amely a kurkumában található. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy öregedésgátló hatásokkal is rendelkezik, hiszen eredményesen csökkenti a gyulladást. Ez azért is nagyon fontos, mert a gyulladás is fokozza az oxidatív károsodást az emberi szervezetben, sőt mi több, negatívan hat a sejtek és szövetek működésére és a szerveinket is megbetegítheti. De számos más jótékony hatása is ismeretes. Többek között rákellenes és antioxidáns hatású, amelyeknek köszönhetően a kurkumin lassítja az öregedési folyamatokat.

A kurkuma olyan antioxidáns vitaminokat tartalmaz, mint az A- és a C-vitamin, illetve a béta-karotin. A kurkumin egyik nagy előnye, hogy támogatja az emberi szervezetben a mitokondriális funkciókat és részt vesz az immunrendszer megerősítésében is. A kurkumin rendszeres fogyasztása nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget is biztosítja, így csökken a demencia kialakulásának esélye is.

A kollagén  fenntartja a bőr egészséges szerkezetét

A másik kiváló fiatalító anyag, amely nélkülözhetetlen az egészséges bőr számára, a kollagén. A kollagén a bőr szerves eleme, amely segít fenntartani az egészséges szerkezetét. Ahogy idősödünk, a kollagéntermelés lecsökken, ami a bőr kollagénvesztését idézi elő, ez pedig fokozottabb ráncképződést eredményez.

Koenzim-Q10 a sejtkárosodás ellen

A koenzim-Q10 egy olyan antioxidáns, amelyet a testünk is termel, részt vesz az energiatermelésben, és a sejtkárosodások ellen is néminemű védelmet nyújt számunkra. Mivel a kor előrehaladtával csökken a szervezetünkben a koenzim-Q10 termelése, így kiegészítők formájában kell pótolnunk. Érdemes is kúraszerűen fogyasztani, mivel a koenzim-Q10 javítja az idősebb emberek egészségi állapotát.

A gyulladáscsökkentő aranygyökér

Az aranygyökér erős gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatásokkal rendelkezik. A fisetin vegyülettel kapcsolatban pedig azt a megállapítást tették, hogy egész egyszerűen elpusztítja az öregedő sejteket és ezzel meghosszabbíthatja az élettartamot.

A resveratrol az érrendszerre is pozitívan hat

A resveratrol a szőlőben és más sötét színű gyümölcsökben, illetve a borban található. Erős antioxidáns vegyületről lévén szó, segíthet az öregedési folyamatok lassításában és pozitívan hat az érrendszerre is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts