Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Volt idő, amikor datolyát szinte csak télen lehetett kapni. Ma már az év minden hónapjában hozzájuthattunk ehhez a fantasztikus táplálékhoz, amely nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Igaz, hogy nagyon édes és sok kalóriát tartalmaz, de néha elfogyaszthatunk belőle néhány szemet, hiszen tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal.

Antioxidánsokban gazdag

A datolya csordultig van antioxidánsokkal, amelyek nagyon hasznosak a betegségek megelőzésében. De ez a gyümölcs karotinoidokban is gazdag, így pozitívan hat a szív működésére, illetve támogatja a szem egészségét is.

Bőséges flavonoid forrás

A datolya gyulladáscsökkentő flavonoidokban is bővelkedik, ezek hasznosak lehetnek az olyan betegségek megelőzésében, mint például a diabétesz, a rákos megbetegedések vagy az Alzheimer-kór.

Gyulladáscsökkentő hatás

A rák és a szívbetegségek megelőzésében a datolyában található fenolos savak is nagy szerepet játszhatnak, hiszen ezek szintén csökkenthetik a gyulladást, így a krónikus megbetegedések előfordulásának esélyét is mérsékelhetik.

Ásványi anyagokban is bővelkedik

Az ásványi anyagok nagyon fontosak, hiszen számtalan funkciót töltenek be a test működésében. A szelén, a réz, a magnézium mind olyan tápanyag, melyek kiemelkedő szerepet töltenek be a csontok egészségének fenntartásában. A datolya tartalmazza ezeket az ásványi anyagokat, sőt még K-vitaminban is gazdag, amely szintén támogatja az erős csontozatot, de a véralvadást is segíti szabályozni.

A jó memóriáért

Az agy megfelelő működéséhez szintén szükség van olyan tápanyagokra, amelyeket a datolya is nagy mennyiségben tartalmaz, hiszen gazdag forrása a B-vitaminoknak és az akolinnak. Ezek a tápanyagok támogatják a tanulási képességet és a jó memóriát. Kutatások igazolják, hogy a datolya rendszeres fogyasztásával akár el is kerülhetnek bennünket a neurodegeneratív betegségek.

Javítja a férfiak szexuális egészségét

A férfiak esetében a szexuális egészséget is javíthatja ez a gyümölcs, hiszen fokozza a spermaszámot és támogatja a jobb szexuális teljesítményt is.

Alzheimer kór és demencia ellen

Mivel a datolyának gyulladáscsökkentő hatása is van, segíthet megakadályozni, hogy az agyban plakkok képződjenek. Ez azért is lényeges, mert ezek hozzájárulnak a kognitív funkciók hanyatlásához, az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásához.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts