Nem hiába tartja a mondás, hogy az egészség a legdrágább kincs, amire nagyon vigyázni kell.
Következzen most öt élelmiszer, amelyek meggátolják a rosszindulatú sejtek szaporodását, terjedését.
Eper
Az eper tele van antioxidánssal, és úgynevezett ellagsav is van benne. E két fontos hatóanyag képes mérsékelni a rákos sejtek szaporodását. Az optimális hatás érdekében napi egy bögre eper elfogyasztása ajánlott. Nigel Denby dietetikus szerint az eper védi a szívet, csökkenti a gyulladásokat is, ezért érdemes ezen egészséges gyümölcsöt rendszeresen enni.
Főtt paradicsom
A nyers paradicsom is remek hatással van az egészségre, köszönhetően a likopénnek, de ha megfőzöd, akkor a rákellenes hatása még erősebbé válik. Elég heti fél bögre főtt paradicsom, és máris sokat teszel a saját egészségedért. A férfiaknak különösen ajánlott, mivel véd a prosztatarákkal szemben is.
Bok choy, azaz bordás kell, vagy kínai káposzta
Ebben a zöldségben megtalálható a brassinin nevű anyag, ami képes elbánni a rákos sejtekkel, főként a mellrákkal szemben nyújt védelmet. Hetente háromszor, egy bögrényi káposztát érdemes megenni.
Lepényhal
Ez a finom hal tele van jótékony omega-3 zsírsavval, ami csodásan enyhíti, csökkenti a gyulladásokat, és védi a szívet, valamint a keringést. De emellett bármilyen más hal is jó, mint például a lazac, a pisztráng, a makréla, vagy a szardínia. A lepényhal fogyasztásával megelőzheted a belekben kialakuló daganatos betegségeket, és a máj egészségére is jó hatással van. Hetente egy lepényhal vacsoránál nincs is jobb egészségmegőrző, rákvédő eleség.
Articsóka
Az articsóka nagyon gazdag antioxidánsokban, és ennek köszönhetően védi a szervezetet a rákos sejtektől is. Leginkább a prosztata-, a mellrák, valamint a leukémia ellen véd. De megakadályozza a degeneratív betegségek kialakulását, és késlelteti az öregedési folyamatokat is. Napi 1/4 bögre articsóka elfogyasztása a szívre is remek hatással van.
Forrás: filantropikum.com