Ez az étel egy ízorgia. Ez a legelső, amit tudnunk kell róla. A többi, hogy ez egy főétel vagy köret is lehet, vagy az, hogy pikk-pakk elkészül, már tényleg csak plusz infó. A lényeg valóban az, hogy a lilakáposzta selymes puhasága és a friss, harsogó zamatú sárgabarack, a zsálya különleges fűszeres aromája olyan hármast alkot, ami mennyei harmóniát eredményez. Önmagában vagy köretként egy jófajta sült mellé maga a gyönyör.
Hozzávalók 2 személyre
- 50-60 dkg felcsíkozott lilakáposzta
- 3-4 db sárgabarack
- 4-5 levél friss zsálya
- só
- bors
- 1 csipet köménymag
- pár csepp vörösbor ecet
- csipet cukor vagy édesítő
- chilipehely – opcionális
- 1 ek olaj
Elkészítése
Pároljuk meg egy kevés olajon a lesózott és felszeletelt lilakáposztát. Fűszerezzük borssal, cukorral, köménymaggal ecettel és ha szeretjük a pikánsan csípős ízeket, akkor szórjuk meg egy csipet chilipehellyel. Mielőtt elkészülne, adjuk hozzá a felaprított zsályaleveleket és pároljuk össze még pár percig. Tálalás előtt keverjük össze a felkockázott sárgabarackokkal és ezzel el is készült ez a csodás és ízes ételünk.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: henisutneked.blog.hu