Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Egy pikáns, könnyen elkészíthető, rakott halétel.

Hozzávalók:

80 dkg burgonya

1 csapott kiskanál só

4+2 dkg vaj

2 tojás

50 dkg tengeri halfilé

2 birsalma

1 csokor friss vagy 2 kiskanál szárított kapor

 

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Annyi enyhén sós vízben amennyi ellepi, puhára főzzük.

A burgonyát még melegen áttörjük, sót, vajat adunk hozzá.

Amikor hangyosra hült, belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. A halszeleteket enyhén besózzuk megszórjuk kaporral. A birseket meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a halszeleteket és a birscikkeket felváltva belefektetjük, majd az egészet befedjük a burgonyahabbal. Előmelegített sütőben 200 °C-on 40-45 percig sütjük.

Elkészítési idő: 1óra 30 perc

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

eletigenlok.hu

Similar Posts