Reform répatorta, melynek szinte minden összetevője értékes tápanyag- és vitaminforrás. Minimális lisztet és hozzáadott cukrot tartalmaz, a vajat hidegen sajtolt dióolajjal helyettesítettük.

Hozzávalók

16 cm átmérőjű szilikonos papír tortaformához

  • 1 nagy alma meghámozva lereszelve
  • 2 közepes megtisztított sárgarépa finomra reszelve
  • fél hüvelykujjnyi megtisztított gyömbér finomra reszelve
  • pár csepp citromlé
  • 2 egész tojás
  • 1 dl aprószemű zabpehely
  • 2 dl liszt (finom és rétesliszt keveréke)
  • 1 mk sütőpor
  • 4-5 ek méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • maréknyi durvára vágott dió
  • 1 dl hidegen sajtolt dióolaj vagy szőlőolaj

Tetejére 

  • 1 Philadelphia krémsajt kb. 1 ek porcukorral simára keverve
  • szilikon tortaforma (nem kell vajazni, lisztezni)

Elkészítés

A lisztet, a zabpehellyel és a sütőporral keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a lereszelt répát, gyömbért, almát, szórd meg őrölt fahéjjal. Az egész tojásokat keverd habosra a mézzel és a vaníliás cukorral, az olajjal, majd lassan keverd hozzá a lisztes és az almás-répás keveréket, majd add hozzá a diót. A masszát öntsd a tortaformába, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe átsült-e. Ha kihűlt, a széleket meglazítva borítsd ki a sütőformából, és kend rá az édes krémsajtot. (A teteje sütés közben kissé megrepedezhet – az alja nézzen felfelé.)

Forrás: eletszepitok.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek