Hozzávalók (4 személyre):
• 800 g zsenge sárgarépa, karikákra vágva
• 8 szál újhagyma
• 2 cm gyömbér, finomra reszelve
• 2 gerezd fokhagyma, zúzva
• 1 kávéskanál egész mustármag
• 1 kávéskanál egész koriandermag
• 1 kávéskanál egész rómaikömény-mag
• 2 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az egész fűszereket egy száraz serpenyőben pirítsuk addig, míg illatozni és pattogni kezdenek. Ekkor zúzzuk őket finomra egy mozsárban. Egy vastagabb aljú serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük rá a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Ha elkezd barnulni, adjuk hozzá a szeletelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítsuk, míg a répa megpuhul, és a szeletek széle kissé megpirul. Hidegen vagy langyosan, hús vagy hal mellé, friss korianderrel és citromgerezdekkel tálaljuk.
(A recept a Nők Lapja Egészség októberi számában jelent meg)