Jenei Tamás egy könnyen elkészíthető, igazán selymes, kellemes ízű, tavaszi-nyári, egészséges finomságot ajánl figyelmükbe.
Hozzávalók:
7 dl görög joghurt
30 dkg kígyóuborka
10 dkg fehér spárga
fél csomag medvehagyma
fél csomag kapor
2 dl tejszín
ízlés szerint só
2 dkg akácméz
1 dkg wasabi
Elkészítés
Az uborkákat meghámozzuk, húsát felkockázzuk. A medvehagymát, kaprot megmossuk, apró vágjuk. A spárgát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. A joghurt feléhez hozzákeverjük a tejszínt, a darabolt uborkát, spárgát és összeturmixoljuk. Sózzuk, ízesítjük, hozzákeverjük a többi alapanyagot, majd jól lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!