OLVASÁSI IDŐ KB. 5 perc

Mik azok a szalvesztrolok?

A szalvesztrolok a természetes rákellenes vegyületek egy új csoportját alkotják, amelyek növényekben fordulnak elő, és az étrend részeként, biztonságosan fogyaszthatók. Ezek a vegyületek a szervezet egészséges sejtjeire nézve nem toxikusak; a szalvesztrolok az emberi rákos sejtekben a CYP1B1 enzim hatására aktiválódnak. Az aktiválódott szalvesztrolok elpusztítják a rákos sejteket vagy leállítják azok növekedését, anélkül, hogy kárt tennének az egészséges sejtekben. Ezt a célzott hatást az teszi lehetővé, hogy a CYP1B1 enzim a rákos sejtek belső alkotóeleme, amely az eddig vizsgált különböző ráktípusok mindegyikében előfordul, az egészséges sejtekből viszont hiányzik.

Miben található megfelelő mennyiségű szalvesztrol?

Kutatók véleménye szerint korunk táplálékában jelentősen lecsökkent a szervezet rák elleni védekezését szolgáló szalvesztrol mennyiség. Úgy számítják, hogy a 100 évvel ezelőtti táplálékban meglévőnek mindössze 20%-ához jutunk hozzá az étkezésünkön keresztül. Ez az alacsony szám köszönhető a növényvédőszerek kiterjedt alkalmazásának és a feldolgozóiparban alkalmazott keserűség-eltávolító eljárásoknak (a keserű íz legtöbbször a szalvesztroltartalomra utal). Még a biotermesztésű növények sem érik el a korábbi érték 30%-át.

A hiányzó szalvesztrol tartalom pótlására hoztak létre angliai kutatók olyan étrend-kiegészítőt, amely nagy koncentrációban tartalmazza a szükséges szalvesztrol mennyiséget. A világ különböző országaiban SALVESTROL® márkanéven kerül forgalomba, Magyarországon Salvestrol® Xtra Fruktofort néven.

Mit tartalmaz a Salvestrol Xtra Fruktofort?

A Salvestrol® Xtra Fruktofort étrend-kiegészítő kapszulás készítmény, melyet biotermesztésű, genetikailag nem módosított, növényvédő vagy gombaölő szerekkel nem kezelt citrus, fekete áfonya, szeder és kékszőlő kivonataiból állítják elő (a kapszulák tartalmát a termékcímkén találja). A szalvesztrolokat növényi kapszulákba zártuk. A kapszulázási eljárás során használt magnézium-sztearát mennyisége rendkívül csekély, és növényi minőségű, amelyet kifejezetten élelmiszer-előállítási célokra dolgoztak ki.

1 doboz Salvestrol® Xtra Fruktofort 60 db kapszulát tartalmaz. Szalvesztrol pontszám: 2000 pont (100 pont a 100 évvel ezelőtti ételek szalvesztrol tartalma).

Jelentkezhetnek-e mellékhatások?

A Salvestrol®-nek nincsenek ismert mellékhatásai.

Hány kapszulát szedjek?

A Salvestrol® használatára vonatkozóan pontos és személyre szabott iránymutatást orvosa adhat Önnek a lehető legnagyobb hatékonyság elérését célzó jelenlegi iránymutatások alapján.

Súlyos egészségügyi probléma leküzdése érdekében mindenképpen kérje ki orvosa tanácsát!

Forduljon egészségügyi szakemberhez, aki tanácsot tud adni Önnek az adagolást illetően, illetve hogy mit tegyen és mit kerüljön a Salvestrol hatékonyságának fokozása érdekében.

A Salvestrol Xtra általában a következők szerint alkalmazandó:

Átlagos testsúly (testtömegindex): 18–30) esetén összesen hatezer (6000) szalvesztrol pont naponta (4000 reggel, a többi délben); ennél kisebb testsúly esetén négyezer (4000) szalvesztrol pont naponta; nagyobb testsúly esetén nyolcezer (8000) szalvesztrol pont naponta. Ha megszüntette azokat a tényezőket, amelyek ronthatják a Salvestrol hatékonyságát (lásd alább), és nem tapasztalja a készítmény hatását az ajánlott kezdő adag mellett, fokozatosan emelheti a napi bevitelt heti egy-két kapszulával, egészen a kezdő adag kétszeresének eléréséig. A Salvestrol kapszulákat étkezés után fél órával kell bevenni, mert ezáltal fokozható az emésztés során történő felszívódás. Figyelem! Ez az útmutató gyermekekre nem vonatkozik!

Megelőzésként vagy korábbi egészségügyi probléma leküzdése esetén először végezze el az alábbi tisztítókúrát: négyezer (4000) szalvesztrol pont naponta legalább két hónapon keresztül, majd kétezer (2000) szalvesztrol pont naponta legalább további két hónapon keresztül. A tisztítókúrára azért van szükség, mert előfordulhat, hogy egy betegség kialakulása észrevétlenül, akár éveken át zajlik, ezért amennyiben probléma van, azt kezelhető mértékűre kell csökkenteni.

Korábbi egészségügyi probléma vagy nagyobb kockázatnak kitett személyek esetén továbbra is kétezer (2000) szalvesztrol pont naponta, étkezéskor (reggel vagy este).

Zavarhatják-e a szalvesztrolok a gyógyszeres kezeléseket?

A Salvestrol étrend-kiegészítő, amely nem zavarja a gyógyszeres kezeléseket, kivéve, ha a gyógyszeres kezelés korlátozza a termékcímkén feltüntetett gyümölcsök bevitelét. Ha Önben vagy orvosában kétség merülne fel, hagyja abba a Salvestrol szedését a gyógyszeres kezelés megkezdése előtt néhány nappal, és csak a kezelés vége után néhány nappal folytassa tovább.

Mi segítheti a szalvesztrolok hatékonyságát?

A napi javasolt mennyiségben szedett multivitamin- és ásványianyag-étrendkiegészítők növelhetik a szalvesztrolok hatékonyságát. Speciális fokozóanyag a biotin (más néven H-vitamin vagy koenzim R), a niacin (B3-vitamin),a kobalamin (B12-vitamin),a magnézium és a szelén. Ezek a fokozóanyagok általában megtalálhatók a napi használatú vitamin- és ásványianyag-készítményekben.

A probiotikumok javíthatják a szalvesztrolok felszívódását; probiotikumok bármely bioboltban és számos drogériában beszerezhetők. Probiotikus joghurt a legtöbb élelmiszerüzletben kapható; ha gondot okozna a kapszulák lenyelése, törje össze, és keverje joghurtba őket. Fontos, hogy ne legyen vérszegény, ezért fontos a megfelelő vasforrás, valamint C-vitamin-bevitel biztosítása. Az oxigénszint emelése érdekében fontos a testmozgás, különösen a szalvesztrolok bevétele után kb. három órával. Végül, törekedjen arra, hogy minél több bioélelmiszert fogyasszon.

Mit kerüljek el, amíg szalvesztrolt szedek?

A CYP1B1-enzim a szalvesztrolokon kívül számos különböző anyaggal is reakcióba léphet. Az enzim életciklusa kb. 3 nap (azaz minden egyes CYP1B1-molekula helyébe nagyjából három naponta új molekula lép).

Egyes anyagok gátolják a CYP1B1-enzim működését. Ha egy ilyen gátló anyag (inhibitor) reakcióba lép az enzimmel, megakadályozza annak metabolizmusát és azt a képességét, hogy aktiválni tudja a szalvesztrolokat. A szervezetben lévő inhibitorok a szalvesztrolokkal versengve igyekeznek reakcióba lépni a CYP1B1-enzimmel. A verseny kimenetele részben az inhibitorok és a szalvesztrolok egymáshoz viszonyított mennyiségétől, részben a CYP1B1-enzim iránti affinitásuktól függ.

Bizonyos inhibitorok gátló hatása az enzim egész életciklusán át érvényesül. Ezért fontos az inhibitoroknak való kitettség csökkentése vagy megszüntetése, hogy a szalvesztrolok a lehető legnagyobb eséllyel aktiválódhassanak. A CYP1B1-enzim működését erősen gátló anyagok közé tartozik a szén-monoxid (megtalálható pl. a cigarettafüstben),a B17-vitamin (más néven amigdalin vagy laetril),a rezveratrol és a naringinen (megtalálható a grapefruitban). A CYP1B1-enzim működését enyhén gátló anyagok közé tartozik a heszperetin, a kannabisz, a gingko biloba, a ginzeng és az orbáncfű. A mesterséges édesítőszerek hátráltathatják a szalvesztrolok felszívódását.

Bizonyos gombaölő mezőgazdasági vegyszerek szintén gondot jelenthetnek, mégpedig kétszeresen is. A növényeken alkalmazva csökkentik a növény szalvesztrol-előállítását. A növények ugyanis csak akkor állítanak elő nagy mennyiségű szalvesztrolt, ha kórokozók támadják meg őket. Ezenkívül azonban a szervezeten belül ugyanezek a gombaölő szerek épp úgy gátolják a CYP1B1-enzim metabolikus aktivitását, mint a B17-vitamin (amigdalin), azaz jóindulatú módon megkötik az enzimet, és ezáltal akadályozzák a szalvesztrolok metabolizmusát.

További komplikációt jelent, hogy az említett gombaölő szerek mezőgazdasági felhasználásuk mellett máshol is megtalálhatók, így meglehetősen nehéz elkerülni őket. Gombaölő szereket használnak például golfpályákon és közparkokban, de megtalálhatók új szőnyegekben, korpásodás elleni samponokban, falfestékekben és a fűtéscsövek tisztításakor használt tisztítószerek adalékanyagai között is.

Antioxidánsok-e a szalvesztrolok?

Egyes szalvesztrolok antioxidánsok, mások nem azok. Az antioxidánsok a szabad gyökök okozta DNS-károsodásokat csökkentik, míg a szalvesztrolok a károsodás bekövetkezte után működésbe lépő, speciális mechanizmuson keresztül fejtik ki hatásukat; vagyis azon a ponton túl lesznek hatékonyak, amikor az átlagos antioxidánsok már nem hasznosulnak.

Megfelelők-e a szalvesztrolok gyermekek számára?

Igen, de tizenkét (12) évesnél fiatalabb gyermekek csak orvosi felügyelet mellett szedhetnek szalvesztrolokat.

A rezveratrol is szalvesztrol?

Igen, de a rezveratrolt nem lehet hatékonyan adagolni. Bár a rezveratrol nagyszerű antioxidáns, szalvesztrolként való hatékony adagolási tartománya nagyon szűk. Nagyobb koncentrációban viszont gátolja a CYP1B1-enzim működését. Azt nem lehet pontosan meghatározni, milyen adagolásnál kezdődik a gátló hatás, de azt tudjuk, hogy nagyon alacsony mennyiségnél. Erre tekintettel szalvesztrol szedése mellett a rezveratrol kerülendő.

Megfelelők-e a szalvesztrolok háziállatok számára?

A szalvesztrolok még hatékonyabbak is lehetnek a kutyák, mint az ember esetében, és más házi állatoknál is fejthetnek ki kedvező hatást. Adjon a kutya súlyának megfelelően 18 kg-onként napi ezer (1000) szalvesztrol pontot, legfeljebb két étkezés alatt. Kisebb kutyák esetében ürítse a kapszulák tartalmát az állateledelhez, az állat súlyával arányos mennyiségben. Ha a kutya két hét elteltével nem mutat reakciót, fokozatosan emelje az adagot 18 kg-onként, étkezésenként kétezer (2000) szalvesztrol pontra.

Hol kapható a Salvestrol?

Hazai kizárólagos forgalmazó: Lipovit Kft.

Megrendelhető az alábbi webáruházakban (és viszonteladóknál):

https://lipovit.eu/

https://www.egeszseg.eu/

Életigenlők.hu

Similar Posts