Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

A téli időszakban is a tavaszi „melegség” hangulatát idéző leves, viszonylag gyorsan és könnyedén elkészíthető és akár egy kevés csípős őrölt paprikát is csempészhetünk, ízlésünk szerint 😉

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

20 dkg sárgarépa

20 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg zsenge karalábé

15 dkg zöldborsó

15 dkg zeller

2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

2 evőkanál teljes kiörlésű búzaliszt

4 dkg száraztészta

1 csokor petrezselyem

2 csapott kiskanál só

(szezonjában paprika és paradicsom)

1 mokkáskanál kurkuma

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

½  mokkáskanál őrölt szerecsendió

 

Elkészítés

A meghámozott, megmosott, finomra vágott vöröshagymát és tisztított apró kockákra vágott zöldségféléket az olajon elkezdjük párolni, néhány evőkanál vízzel felengedjük.

Ha már félig puhára pároltuk, zsírjára pirítjuk majd megszórjuk a liszttel, összepirítjuk és felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, megsózzuk.

Paradicsommal, paprikával ízesítve puhára főzzük, majd beleszórjuk a száraztésztát és megvárjuk amíg az is megpuhul. Utó ízesítjük sóval, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Életigenlők.hu

Similar Posts