A téli időszakban is a tavaszi „melegség” hangulatát idéző leves, viszonylag gyorsan és könnyedén elkészíthető és akár egy kevés csípős őrölt paprikát is csempészhetünk, ízlésünk szerint 😉
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg zsenge karalábé
15 dkg zöldborsó
15 dkg zeller
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 evőkanál teljes kiörlésű búzaliszt
4 dkg száraztészta
1 csokor petrezselyem
2 csapott kiskanál só
(szezonjában paprika és paradicsom)
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
½ mokkáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
A meghámozott, megmosott, finomra vágott vöröshagymát és tisztított apró kockákra vágott zöldségféléket az olajon elkezdjük párolni, néhány evőkanál vízzel felengedjük.
Ha már félig puhára pároltuk, zsírjára pirítjuk majd megszórjuk a liszttel, összepirítjuk és felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, megsózzuk.
Paradicsommal, paprikával ízesítve puhára főzzük, majd beleszórjuk a száraztésztát és megvárjuk amíg az is megpuhul. Utó ízesítjük sóval, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Jó étvágyat kívánunk hozzá!