Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

„Főzz velünk, reformul!” sorozatunkban egy igazi különlegességet ajánlunk önöknek, aminek az elkészítéséhez  bizony kell némi kézügyesség is 😉

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt

1 csapott mokkáskanál só

8 dkg biomargarin vagy vaj

1 mokkáskanál szódabikarbóna

negyed mokkáskanál őrölt szerecsendió

 

A töltelékhez:

fél darab póréhagyma

2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

1 kiskanál só

1 csomag fagyasztott spenót

1 dl tejszín

1 kiskanál borsikafű

1 kiskanál szárított kapor

4-5 evőkanál kukoricadara

50 dkg tengeri halfilé

2 kiskanál natúr ételízesítő

A tetejére : tojás

 

Elkészítés

A tészta készítésénél a lisztbe szórjuk a sót, a szódabikarbónát, szerecsendiót és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáöntünkannyi hideg vizet, hoy rugalmas tésztát kapjunk.

Hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Közben a töltelékhez a megmosott, vékonyra karikázott póréhagymát az olajon sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a mélyhűtött spenótot, a tejszínt, a fűszereket, majd 3 evőkanál kukoricadarával sűrítjük.

A tésztát kétfelé vágjuk, és olajos kézzel egy deszkán egyenként vékonyra sodorjuk. Beszórjuk kukoricadarával. A spenótos massza negyedét rákenjük az egyik tészta közepére. A hal felét ráfektetjük, enyhén megsózzuk, megszórjuk natúr ételízesítővel, majd befedjük a spenótos keverék másik negyedével. Behajtjuk a tészta végeit, ráfordítjuk a széletek. A maradék alapanyagokból még egy ugyanilyen töltött tésztát készítünk. Mindkettőt sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, felvert tojással megkenjük és 220 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés

Jó étvágyak kívánunk hozzá!

eletigenlok.hu

Similar Posts