„Főzz velünk, reformul!” sorozatunkban egy igazi különlegességet ajánlunk önöknek, aminek az elkészítéséhez bizony kell némi kézügyesség is 😉
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
1 csapott mokkáskanál só
8 dkg biomargarin vagy vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
negyed mokkáskanál őrölt szerecsendió
A töltelékhez:
fél darab póréhagyma
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 kiskanál só
1 csomag fagyasztott spenót
1 dl tejszín
1 kiskanál borsikafű
1 kiskanál szárított kapor
4-5 evőkanál kukoricadara
50 dkg tengeri halfilé
só
2 kiskanál natúr ételízesítő
A tetejére : tojás
Elkészítés
A tészta készítésénél a lisztbe szórjuk a sót, a szódabikarbónát, szerecsendiót és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáöntünkannyi hideg vizet, hoy rugalmas tésztát kapjunk.
Hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Közben a töltelékhez a megmosott, vékonyra karikázott póréhagymát az olajon sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a mélyhűtött spenótot, a tejszínt, a fűszereket, majd 3 evőkanál kukoricadarával sűrítjük.
A tésztát kétfelé vágjuk, és olajos kézzel egy deszkán egyenként vékonyra sodorjuk. Beszórjuk kukoricadarával. A spenótos massza negyedét rákenjük az egyik tészta közepére. A hal felét ráfektetjük, enyhén megsózzuk, megszórjuk natúr ételízesítővel, majd befedjük a spenótos keverék másik negyedével. Behajtjuk a tészta végeit, ráfordítjuk a széletek. A maradék alapanyagokból még egy ugyanilyen töltött tésztát készítünk. Mindkettőt sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, felvert tojással megkenjük és 220 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés
Jó étvágyak kívánunk hozzá!