OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A cukkini sokoldalúan használható a konyhában: készülhet belőle leves, főzelék, töltött cukkini, grillezett zöldségköret, de akár saláta vagy sütemény is.

Előfordulhat azonban, hogy annyit szüretelünk, hogy már nem bírunk vele. A cukkini kb. 2 hétig marad friss, ha ennyi idő alatt nem tudjuk felhasználni a zöldségeket, érdemes más megoldásokat keresnünk. 3 jól bevált módszer a szárítás, a befőzés és a fagyasztás.

A cukkini legjobban 12 °C alatt tárolható, ideális hely ehhez egy pince. Ne tegyük az almák vagy a burgonya közelébe, mert az azokból felszabaduló, érést segítő gázok miatt gyorsabban tönkremegy a cukkini. A hidegre érzékeny zöldségnek a hűtős tárolás nem ajánlható.

A szárításhoz vágjuk szeletekre a zöldséget, majd a szeleteket rácsra helyezve, vagy felfűzve a levegőn szárítsuk meg. Megoldás lehet az is, ha a sütőlemezen vagy sütőrácson nagyon lassan kiszárítjuk.

Az uborkához hasonlóan a cukkinit is eltehetjük befőttesüvegben. Ehhez savanyúságot készítsünk felforralt alaplével, amelybe a víz mellett fűszerek, ételízesítők, netán ecet kerüljön.

A legtöbb cukkinifajta nem jól fagyasztható, mert a zöldség lágy és vizes, túlpuhult lesz a mélyhűtőben. Akadnak azonban kivételek, például a “Gold Rush F1” fajta.

Forrás: hobbikert.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts