Görögdinnye és feta nyári alap-ízkom­bináció, amit ebben az egyszerű salátá­ban sok-sok menta tesz még frissebbé.

 Hozzávalók (4 adaghoz)
  • 1/2 kisebb görögdinnye, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 3 fürtös uborka, meghámozva és 0,5 cm vastag szeletekre vágva
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 20 dkg előre kockázott fűszeres, feta jellegű sajt, lecsepegtetve
  • 1 nagy csokor friss menta, levelei lecsipkedve és csíkokra vágva
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

A hozzávalókat egy nagy keverőtálban alaposan összeforgatjuk, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük tálalásig, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Forrás: stahl.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek