OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Rendszeres véradásokra azért van szükség, hogy a vérellátás zavartalan maradjon és mindenki azonos feltételekkel férjen hozzá vérhez és vérkészítményekhez. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkája a hazai egészségügyi ellátás egyik alapköve, hiszen vérkészítmények nélkül sok beteg felépülése vagy élete veszélybe kerülne.

Ajándékutalvány a véradásért

Az V. Civil Véradás alkalmával a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ szeretné egy kis aprósággal is meghálálni az önzetlen segítséget.

A három legtöbb véradót hozó civil szervezetet megajándékozzák egy-egy vásárlási utalvánnyal.

1. helyezett 15.000,-Ft értékű Media Markt utalvány
2. helyezett 10.000,-Ft értékű Media Markt utalvány
3. helyezett 5.000,-Ft értékű Media Markt utalvány

Mindenkit szeretettel várnak 2021. szeptember 10én 10.00-16.00 óra között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (1055 Budapest, Báthory utca 10.) földszinti konferenciatermében.

Ki lehet véradó?
Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt.

Mit kell vinni a véradásra?
Személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya

Egy év alatt egy személy csak meghatározott számú alkalommal lehet véradó: férfiak maximum ötször, nők legfeljebb háromszor adhatnak vért. A véradó egészségének védelme érdekében, a szervezet regenerációját elősegítendő, két véradás közt minimum 56 napnak kell eltelnie.

Jótanácsok
Véradásra célszerű étkezést követően érkezni. Ügyeljünk arra, hogy véradás előtt ne fogyasszunk zsíros, koleszterindús ételeket, mert a levett vér magas zsírsavtartalma előnytelen lehet a feldolgozás szempontjából. Fontos, hogy véradás előtt elegendő folyadékot fogyasszunk, az esetleges rosszullétek elkerülése érdekében.

Adj vért, és ments meg három életet!

eletigenlok.hu

Similar Posts