A hosszú téli hónapok után szervezetünk vitaminraktárai kifogyóban vannak, egyre inkább kiütköznek rajtunk a tavaszi fáradtság jelei. Kényeztessük magunkat vitamindús zöldségekkel és gyümölcsökkel annak érdekében, hogy átvészelhessük ezt a szeszélyes időszakot!

Tekintsünk át néhány alapanyagot, melyek alapját képezhetik immunerősítő kúránknak. Ezekkel a gyümölcsökkel és zöldségekkel néhány hét alatt feltölthetjük vitaminraktárainkat, így sokkal kevésbé alakulnak ki a tavaszi fáradtság kellemetlen tünetei.

Póréhagyma

Vértisztító hatású, pozitív hatást gyakorol a légzőszervrendszerre és a májra. Értékes rostanyagán kívül tartalmaz, még béta-karotint, C-vitamint, vasat, kalciumot és foszfort is.

Fokhagyma

Egészséges, lúgosító hatású növény. Jódban, kénben, foszforban és kalciumban gazdag, C-vitamint is bőven tartalmaz. Erős antibakteriális hatásának köszönhetően számtalan téli betegségből képes kigyógyítani. Előnye, hogy eltarthatóságának köszönhetően bármikor segítségünkre lehet immunrendszerünk erősítésében.

Kivi

Magas ásványi anyag- és vitamintartalommal rendelkezik. Jól felhasználható fogyókúrában, enzimjei zsírbontó hatása miatt. Gyerekeknek csak egyéves kor fölött adjuk, mert apró magvai allergizáló hatásúak lehetnek.

Jégsaláta

Magasabb víztartalommal rendelkezik, mint a hagyományos fejes saláta. Kellemes, semleges ízével bármilyen saláta alapját képezheti. Előnye más leveles salátanövényekhez képest, hogy levelei több napon át, ropogósak maradnak, sokkal kevésbé fonnyadnak össze. A jégsaláta rosttartalma segíti az étel emészthetőségét és tisztítja a bélrendszert.

Savanyú káposzta

A legkönnyebben és legolcsóbban rendelkezésünkre álló savanyúság, melyet nem csak káposztás ételek elkészítésénél használhatunk fel, nyersen fogyasztva egyszerűen csodákra képes. Hetente két-három alkalommal egy kis maréknyit nyersen fogyasztva, magát a fiatalságot kaphatjuk cserébe.

Naponta egy adag friss zöldségétel, saláta és két pohár frissen facsart gyümölcslé vagy friss gyümölcs tökéletesen képes feltölteni vitamin- és ásványianyag-raktárainkat, biztosítja a szervezet számára szükséges rostokat, valamint számos betegséget segít megelőzni.

eletigenlok.hu

Similar Posts