Érdemes kipróbálni a palacsintát zabpehelyliszttel, egészségesebb a finomlisztnél, ráadásul ízletes is.
Hozzávalók (kb. 20 palacsintához)
- 300 g búzaliszt
- 300 g zabpehelyliszt
- 2-3 tojás
- 500 ml tej
- szóda vagy ásványvíz
- 2 ek nyírfacukor (Xilit)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- csipet só
- csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
- 2 ek olaj
Töltelék: ízlés szerint lekvár, mogyorókrém, fahéj, kakaó
Elkészítés
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy folyós tésztát kapjak. Legvégén belekeverjük az olajat is. Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. (Nem kell külön olajozni a serpenyőt, de ha szükséges, ecsettel be lehet kenni.) Ízlés szerint tölthetjük lekvárral, mogyorókrémmel, fahéjjal, kakaóval.
Forrás: eletszepitok.hu