Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Ha hirtelen vendéget várunk vagy csak mi magunk vágyunk egy kis édességre, desszertre, akkor döntsünk a gyümölcssaláta mellett, hiszen pillanatok alatt elkészül, ezernyi variációban elkészíthetjük, és még az egészségünknek is jót teszünk, ha nem csokoládét vagy süteményt fogyasztunk. De milyen gyümölcsökkel gazdagítsuk salátánkat, mely gyümölcsök a legegészségesebbek? Mutatunk néhányat.

Szamóca

Az egyik legegészségesebb gyümölcs a szamóca, amely olyan tápanyagokban gazdag, mint amilyen a C-vitamin, a kálium, a mangán és a folsav. A szamóca tele van éltető antioxidánsokkal, amelyek sokféle betegség megelőzésében lehetnek a segítségünkre: rákos megbetegedés, vérnyomáscsökkentés, szívegészség, vércukorszint-szabályozás.

Narancs

A narancs nemcsak táplálkozási, hanem egészségre gyakorolt előnyökkel is rendelkezik. Amennyiben narancsot is adunk a gyümölcssalátánkhoz, úgy fokozhatjuk más tápanyagok, például a vas felszívódását. A narancs segít fenntartani az egészséges immunrendszert, javítja a szív egészségét, szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a bőr károsodását és enyhíti a székrekedést.

Szeder

Bogyós gyümölcsök közül tehetünk szedret is a salátánkba, amely szupergyümölcsnek is számít, hiszen tele van rostokkal, K-vitaminnal, C-vitaminnal és ásványi anyagokkal. Pozitívan hat az agy egészségére, a kognitív funkciókra, biztosítja a szájüreg egészségét, regenerálja a bőrt, erősíti a csontokat és csökkenti a koleszterinszintet.

Alma

Az almát se hagyjuk ki, amikor gyümölcssalátát készítünk, hiszen kiemelkedőek az egészséggel kapcsolatos és a táplálkozási előnyei. Tartalmaz antioxidánsokat, rostokat, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek együttesen segíthetnek megelőzni az elhízást, a szívbetegségeket és a cukorbetegséget is.

Banán

A banán bőségesen tartalmaz rostot és káliumot, illetve számos alapvető vitaminnal és ásványi anyaggal is rendelkezik. A banán rendkívül jót tesz a szív egészségének, a csontokat is erősíti és csökkenti a depresszió okozta kellemetlen tüneteket.

Fekete áfonya

A zamatos fekete áfonya egészségre gyakorolt pozitív hatása olyan tápanyagoknak is köszönhető, mint a benne lévő K-vitamin, rost, C-vitamin, kálium és mangán. A fekete áfonya jót tesz a memóriának, javítja a hangulatot, segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket és öregedésgátló tulajdonságokkal is bír.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts