Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy képes őszintén szeretni a párját, a gyerekét, a barátait. Hiszen rendkívül sokat képes adni, ha a másik ember értékeli ezt. De vajon tényleg erről szól a szeretet?

Mozgalmas reggel volt a kórházban. A várótermek zsúfolásig megteltek betegekkel, ápolók és orvosok rohangáltak a folyosókon egyik kórteremtől a másikig, és még aki előre egyeztetett időpontra jött vizsgálatra, az is jókora csúszásra számíthatott.

Fél 9 körül egy idős bácsi lépett be a váróterembe. 80 éves is elmúlhatott már, de jól tartotta magát. Nem akart leülni, helyette láthatóan nyugtalan arccal az óráját nézegette. Az egyik nővér, aki pár percig fellélegezhetett a hajtásban, észrevette a feszülten ácsorgó bácsit, és mivel tudta, hogy jó eséllyel csak órák múlva kerülne sorra, odament hozzá és behívta a vizsgálóba.

Az állapota egyáltalán nem volt kritikus, csak a hüvelykujjából kellett kiszedni a varratokat. Mivel a bácsi továbbra is nyugtalannak tűnt, a nővér udvariasan rákérdezett, hogy hova siet ennyire.

– Talán egy másik orvoshoz is időpontja van?

– Nem, nem erről van szó.” – felelte a bácsi – 9 órára a szanatóriumba kell érnem. Mindig együtt reggelizünk a feleségemmel.

A nővér a varratok kiszedése közben tovább érdeklődött:

– Mennyire súlyos a kedves feleségének az állapota? Nagy gond, ha késik egy kicsit onnan?

A bácsi ekkor így felelt:

– A feleségemnek Alzheimer-kórja van. Nem ismer fel már három éve.

A nővér ekkor csodálkozva a bácsira nézett:

– Nem tudja, kicsoda Ön, mégis minden reggel elmegy hozzá a szanatóriumba, hogy vele reggelizzen?

A bácsi elmosolyodott.

– Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő kicsoda.

Erről szól a valódi, feltétel nélküli szeretet. A mindennapi apró cselekedetekről, a figyelemről, a törődésről, és arról a képességről, hogy mindezt akkor is megtegyük, amikor semmit sem kapunk érte cserébe. A szeretet nem üzlet. Tisztán szeretni csak úgy lehet, ha a szeretetedhez nem kapcsolódnak feltételek.

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts