Az egész napunkat nagyban meghatározhatja, hogy miként indul a reggelünk. Néhány egészséges szokás beiktatásával sokat tehetünk azért, hogy egész nap fittek, energikusak és éberek legyünk.

Masszírozzuk a fülünket

A fülek alapos átmasszírozása segíthet felébredni. Ez olyasmi, amit azonnal ébredés után, még az ágyban megtehetünk anélkül, hogy fel kellene hozzá kelnünk. A cimpák gyengéd, de határozott stimulálása sokat segíthet abban, hogy egész nap éberek és hatékonyak legyünk.

Meleg, citromos víz

A reggeli kávénk előtt vagy helyett érdemes lehet meginni egy pohár meleg citromos vizet. Ez segít beindítani az emésztést, támogatja a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, valamint hasznos a bőr feszességének megőrzésében. Egy pohár vízbe egy fél citrom levét érdemes facsarni, majd fogyasztás után 20-30 percet várni, mielőtt megreggeliznénk.

Tisztítsuk meg a nyelvünket

Közismert, hogy érdemes naponta kétszer is fogat mosni, azzal viszont kevesebben vannak tisztában, hogy nemcsak a fogakat, hanem a nyelvet is érdemes tisztítani, mert ott is elszaporodhatnak a baktériumok. A kórokozók ínygyulladást, fogszuvasodást, kellemetlen leheletet is előidézhetnek. Éppen ezért reggelente érdemes óvatosan átsikálni a nyelvet is a fogkefénkkel, de külön nyelvkaparót is lehet már kapni erre a célra.

Egy kanál méz

A méz segít, hogy energikusabbak legyünk, stimulálja a memóriát, enyhítheti a köhögést és az allergia tüneteit is. Együnk meg egy kanállal reggeli előtt 10-15 perccel. Ha túl édesnek találjuk, elkeverhetjük egy pohár vízben is.

Szájöblítés hidrogén-peroxiddal

Talán furcsán hangzik, de a hidrogén-peroxid megfelelő hígításban csodákra képes. 5-7 cseppnyi 3 százalékos oldatot keverjünk el 50 milliliter vízben, majd öblögessünk vele. Frissebb lesz a leheletünk, fehérebbek a fogaink, egyben az ínyünket is védi.

Forrás: hazipatika.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek