A magnézium kell az idegek és az izmok egészségéhez, a normál vércukorszint fenntartásához, a csontok szilárdságához, illetve ahhoz, hogy megfelelő legyen az anyagcserénk. Ha nem viszünk be belőle eleget, az alábbi tünetei lehetnek.

Ujjaink és a lábujjaink bizsergése

Mivel a magnézium fontos szerepet játszik az idegek működésében, hiánya zsibbadáshoz, bizsergéshez vezethet. Ez általában a végtagokban történik, és kicsit ahhoz az érzéshez hasonlít, mikor elalusszuk valamelyik végtagunkat.

Influenzára utaló tüneteink vannak

Étvágytalanság, hányinger, hányás, kimerültség, gyengeség – ha úgy érezzük, mintha kerülgetnek minket az influenza, annak az is lehet az oka, hogy szervezetünkben nincsen elegendő magnézium. Természetesen ez ügyben biztosat csak az orvos mondhat. A székrekedés és egyéb emésztési problémák is jelezhetnek magnéziumhiányt.

Nagyon gyakran görcsölnek az izmaink

A szakértők szerint ha a szervezetben a magnézium szintje túl alacsony, akkor több kalcium jut az idegsejtekhez, és ez túlstimulálhatja az izmokban található idegeket. A végtagok görcse nagyon gyakori kismamák esetében, és kutatások szerint némi extra magnézium enyhítheti a problémájukat.

Hangulatingadozás

Az alacsony magnéziumszint a hangulatunkra is hatással lehet, és tartós hiánya megnövelheti a depresszió kialakulásának esélyét is. Egyeseknél érdektelenség, szorongás, érzelemmentesség is jelentkezhet ilyenkor.

Szívverésünk gyorsabb a szokásosnál

A magnéziumhiány hatására visszaeshet a szervezetünk káliumszintje, ami hatással lehet a szívizomra, és befolyásolhatja a normál szívritmust. Általában a szívverés felgyorsulását okozza, de bizonyos esetekben lassulás tapasztalható – bármelyiket vesszük is észre, jelezzünk róla az orvosunknak.

Forrás: hazipatika.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek