Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Már a veteményezéskor érdemes gondolni a padlizsánra. Az elültetendő zöldségek között szerepelhet, hiszen üde színfoltja lehet a kiskertnek ez a rendkívül egészséges zöldség. A padlizsán nagyon sok rostot tartalmaz, azonban csak kevés kalória van benne, így ha valaki fogyni szeretne, mindenképpen illessze azt be az étrendjébe.

A padlizsán tele van antioxidáns vegyületekkel, amelyek az agysejtek membránjait védik, illetve segítenek a tápanyagok szállításában is. Mindemellett csökkentik a gyulladásokat, megnövelik a véráramlást, ami jelentősen képes a memória javítására.

A padlizsán olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek megállítani a csontritkulás folyamatát és még a csontsűrűség növelésében is aktívan részt vesznek. A padlizsán tele van vassal és kalciummal, vagyis két olyan alapvető ásványi anyaggal, amelyekre nagy szüksége van a csontoknak az egészségük megőrzése szempontjából.

A bőr hajlamos a szárazságra, különösen a téli hónapokban, de ez a probléma az idősebb embereket is fenyegeti. A padlizsán remekül orvosolja ezt a problémát. Pépesítsen kb. fél csésze padlizsánt, adjon hozzá 2 evőkanál Aloe vera frissen préselt levét és 1 teáskanál mézet. Alaposan keverje össze az összetevőket, majd pakolásként tegye fel az arcára. Hagyja rajta 15 percig, majd bő, langyos vízzel mossa azt le. Ettől a pakolástól az arca felfrissül és a bőr sejtjei ismét feltöltődnek nedvességgel.

A padlizsán olyan enzimeket tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szőrtüszőkre, ezzel a hajnövekedést segítik elő. Mivel a padlizsánnak magas a víztartalma, így a haj szárazságán is segíthet, illetve a haj töredezettségét is megszüntetheti. Préselje ki egy kisebb padlizsán levét és oszlassa el a haján. Tekerje be a fejét egy vastag frottír törülközővel, majd hagyja a haján ezt a pakolást legalább fél órán keresztül. Ezután a szokásos módon mosson hajat.

A padlizsán C-vitaminban is bővelkedik. Ez a vitamin is antioxidáns vitaminnak számít. A C-vitamin védelmet jelenthet a bőr számára az oxidatív károsodással szemben. Jelentősen képes lecsökkenteni az arcbőrön az öregedés jeleit, vagyis csökkenti a finom vonalak és a mélyebb ráncok megjelenését.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts