Karácsonyi hangulatokat idéző leves, nem csak téli napokra.
Hozzávalók:
15 dkg aszalt szilva
4 szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 rúd fahéj
1 dl tejszín
4 dkg kukoricalisz
5 dkg méz
Elkészítés
A szilvát nagyobb mazsola nagyságúra aprítjuk és 8 dl vízben feltesszük főni, amit szegfűszeggel és fahéjjal ízesítünk. Míg felforr, a tejszínből és a kukoricalisztből habarást készítünk, s ezzel sűrítjük a levest. Ízlés szerint mézzel ízesítjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Ötlet:
- A fűszerek aromáját előre kifőzhetjük a vízben, de 10 perc forrás után- még az aszalt szilva főzése előtt- a darabokat távolítsuk el. Azért használunk darabos fahéjat és szegfűszeget, hogy az őrölt fűszerek után érezhető karcos hatást elkerüljük.
- Mandulás piskóta kiváló betétje lehet a levesnek.
- Ez a leves helyettesíti a desszertet is