Ez az étel egy ízorgia. Ez a legelső, amit tudnunk kell róla. A többi, hogy ez egy főétel vagy köret is lehet, vagy az, hogy pikk-pakk elkészül, már tényleg csak plusz infó. A lényeg valóban az, hogy a lilakáposzta selymes puhasága és a friss, harsogó zamatú sárgabarack, a zsálya különleges fűszeres aromája olyan hármast alkot, ami mennyei harmóniát eredményez. Önmagában vagy köretként egy jófajta sült mellé maga a gyönyör. 

Hozzávalók 2 személyre

  • 50-60 dkg felcsíkozott lilakáposzta
  • 3-4 db sárgabarack
  • 4-5 levél friss zsálya
  • bors
  • 1 csipet köménymag
  • pár csepp vörösbor ecet
  • csipet cukor vagy édesítő
  • chilipehely – opcionális
  • 1 ek olaj

Elkészítése

Pároljuk meg egy kevés olajon a lesózott és felszeletelt lilakáposztát. Fűszerezzük borssal, cukorral, köménymaggal ecettel és ha szeretjük a pikánsan csípős ízeket, akkor szórjuk meg egy csipet chilipehellyel. Mielőtt elkészülne, adjuk hozzá a felaprított zsályaleveleket és pároljuk össze még pár percig. Tálalás előtt keverjük össze a felkockázott sárgabarackokkal és ezzel el is készült ez a csodás és ízes ételünk.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: henisutneked.blog.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek