Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

77 felnőttnek és 7 gyereknek végeztünk el 248 vizsgálatot Pápán

Első alkalommal kapott meghívást Veszprém megye történelmi városába A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 2022. október 8-ára. Őszi szűréssorozatunk utolsó állomásán a Jókai Mór Művelődési Központ parkolójában végeztek szájüregi- és bőrdaganat szűrést, általános állapotfelmérést szakorvosaink, életmód-tanácsadónk.

 A nemek aránya 55% nő 45% férfi. A korosztályi megoszlás tekintetében a fiatalabb 18-25 évesek 10% és a középkorú lakosság vett részt 65%-ban, 25% volt a 65+ korúak részvétele.

Dr. Horváth Dániel fogorvos 1 főnél (nőnél) szűrt ki rosszindulatú daganatot (laphám karcinoma), akit a sztomato-onkológiai szűrőcentrumba irányított. Jóindulatú elváltozásokból néhányat talált, köztük hemangioma fibroma, illetve krónikus mechanikus irritáció miatti hiperkeratózis esetében az elváltozások megfigyelését javasolta.

Dr. Somosi Sára bőrgyógyász 5 főnél talált bőrdaganatot (basalioma); 3 eset súlyos, ezek azonnali sebészeti kimetszést igényelnek, 2 elváltozás az elején került kiszűrésére, még kétes, de mielőbbi bőrgyógyászati ellátást igényelnek ők is.

Alexander-technika tudatos testhasználat tanítást egyre inkább megismerik általunk (is) az emberek. Most is, mint általában elmondható, hogy a „megfelelési kényszer”, a stresszes életvitel, a szorongó viselkedés nagyon érezhető az izomzat befeszülésén, főleg vállban, derékban. Többekkel sikerült megéreztetnie Borbás Bea Alexander-technika tanárnak, hogy hogyan lehet elengedni magukat, derekukat, vállukat, karjaikat.

Ronga Ibolya életmód-tanácsadó az InBody vizsgálatokon 5 főnek mért tökéletes értéket. A legtöbb esetben magas volt a zsigeri zsír érték (80%) sok ember volt túlsúlyos (40%), egy főnek volt „túlzottan kidolgozott izomzata”, (body builder) a gép ezt a nem normális tartományba vette. Több fiatalnál alacsony volt a zsírérték, nekik hízniuk kellene.

Jenei Tamás séf által összeállított őszi ételsor – bazsalikomos mozzarella saláta, pulykafalatok zöld curry mártásban jázmin rizzsel, sült túrópogácsa mustkrémmel és őszi gyümölcsökkel – nagy sikert aratott.

Mindenki elégedetten, sok hasznos tudnivalóval, Béres Cseppel, Életigenlők magazinnal és hűtőmágnessel tért haza.

Köszönjük a meghívást és a partnerséget Pápa Város Önkormányzatának, valamint a Jókai Mór Művelődési Központnak! Köszönjük az együttműködést és a támogatást a Nemzeti Népegészségügyi Központnak és a Béres Alapítványnak!

(Szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts