Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Ki ne vágyna hosszú és egészséges életre? A természetben nagyon sok olyan gyógynövény és fűszer megtalálható, amelyek elősegíthetik, hogy hosszú ideig egészségesek maradjunk, így hosszabb ideig is éljünk, szemben azokkal, akik fittyet hánynak az egészséges életmódra. Az egyik ilyen természeti csoda a chili paprika.

A chili paprika ereje

A chili paprika valóban egy erős fűszer, de nemcsak ebben rejlik az ereje, hanem a benne lévő kapszaicinnek is köszönheti a hatékonyságát és az egészségre gyakorolt pozitív hatását.

Miért olyan egészséges a chili paprika?

Többek között azért, mert értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Megtalálható benne a C-vitamin, a B6-vitamin, a K1-vitamin és az A-vitamin, illetve a kálium és az olyan növényi vegyületek, mint a kapszaicin és a lutein. Ezek a tápanyagok pedig mind-mind hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához.

Egy kis információ a kapszaicin vegyületről

A chili paprika tehát nagyon gazdag egy kapszaicin nevű, olyan bioaktív vegyületben, amely nemcsak gyulladásgátló hatással rendelkezik, de akár még a krónikus betegségek kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja. Gondoljunk csak az izomfájdalomra, amelyet ez a paprika hatékonyan tud csökkenteni.

A kapszaicinnel kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Megállapításra került, hogy fokozza a zsírégetést és ezáltal a fogyást is beindítja. Márpedig a fogyás azért is nagyon hasznos, mivel ez számos betegségtől óvhat meg bennünket. A súlytöbblet többek között cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegséget is okozhat.

A kapszaicin gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkentheti a krónikus betegségek, így a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát. Mindemellett segíthet a cukorbetegség kezelésében és a vércukorszint javításában is. Továbbá kiemelkedő a fájdalomcsillapító hatása is.

Tabletta, kapszula, por és krém formájában is kapható

Ma már számtalan változatban kapható chili paprika vagy kapszaicin. Krém formájában használva nagyon hatásos lehet izomfájdalmak csillapítására, míg a kapszula formája akár a fogyást is elősegítheti. Akár vízben is el lehet keverni egy kevés a chili paprikaport és úgy elfogyasztani. Ha gyógyszert szed, a chili paprika fogyasztása előtt tanácsos a kezelőorvosa véleményét kikérni!

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts