Több mint ötvenmillió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, energiadús táplálékot biztosítva a növényevő állatoknak. A füvek levében levő hatóanyagot a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel.

A zsenge füvek kipréselésével élénkszínű zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása volt. 1963-ban megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát, és azóta sokakat meggyógyítottak súlyos betegségeikből.

Néhány éve nagy “divatja” volt a búzafűnek, aztán kicsit lecsengett, majd most úgy tűnik, ismét “felfedezték” áldásos hatását.

Mi is az a búzafűlé?

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15cm) , csíráztatott bio-tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű  kipréselt, édeskés, zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni. A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek. 

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen.

Mit tartalmaz a búzafűlé?

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne. Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.

Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A füvek kb. több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek. Klorofill, amely a növények napenergia-hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása.

A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlít egymásra. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Mit tud a búzafű?

Elsősorban megelőzésként ajánlható. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi is csodákra képes), vagy szed búzafűkapszulát, ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye. Segíti a méregtelenítést, így hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának. Regenerálja a sejteket, így lassítja az öregedést, és véd az idő előtti kimerüléstől. Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat), serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét. Javítja a szöveti oxigénellátást.

Támogatja az immunaktivitást. Serkenti a vérképzést. Javítja a sejtanyagcserét. Frissít, vitalizál. Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Lúgosít – az elsavasodott szervezet ph-ját az egészséges érték felé mozgatja. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.

Mire jó még?

Elsősegélyként vágás, égés, bőrpír, csípés esetén érdemes rácsepegtetni a bőrfelületre. Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk.

Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.

Gargarizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszüntetni a duzzadt fogínygyulladást.

A finoman szűrt búzafűlé szembe csepegtetve nyugtatóan hat (kivörösödés, égő, viszkető érzés).

Nőgyógyászati problémák esetén (pl. gombásodás, terméketlenség, daganatok) fél deci búzafűlé hüvelyben tartva (gyertyaállás pozícióban 5-10 percig) jótékony hatású.

Hogyan fogyaszd?

A kipréselt  lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan reagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani. A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel. Fél órával előtte kevés nyers citromlé előkészíti az emésztő rendszert.

Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítsd elő a “terepet”. Tapasztalatok szerint a búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel és a gyomorban összegyűlt nyálkával.

Gyakran levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. Ezek a jelei annak, hogy szervezet tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek hosszú évek alatt felhalmozódtak.

A búzafűlé-kúra – amelynek időtartama mintegy két-három hét – befejeztével megnövekszik a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképessége, érzékelhetően növekszik a szervezet betegségekkel szembeni ellenállóképessége. A búzafűlé-kúra segít megszabadulni felesleges kilóinktól is. A búzafű levét azonban nemcsak böjt kiegészítéseként, illetve kúraszerűen, hanem napi rendszerességgel is lehet fogyasztani.

Forrás: astronet.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek