Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

indulnak az őszi szűrések a rák ellen

A Nemzeti Rákellenes Program elérkezett a megvalósulás fázisába, amiben sokszereplős együttműködői kör vesz majd részt 2030-ig.

Örömtelien, de hatékonyan kell tenni a közjóért. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványban partnereinkkel közösen immár 36. éve a rákellenes ügypiacon végzünk társadalmilag hasznosuló tevékenységet, nemcsak beszélünk arról, hogy a daganatszűrések, valamint a hiteles tájékoztatás, tájékozódáshoz való jog fontosak, hanem teszünk is érte folyamatosan. Ebbe a közcélú munkába nagyon sok szakmai partner, önkéntes és állandó munkatárs, valamint a média is bekapcsolódik.

Az elmúlt 5 évben országszerte szerveztünk közkedvelt rákszűréseket általános állapotfelmérésekkel kiegészítve, amelyekkel a lakosság és a helyi partnerek – önkormányzatok, civil szervezetek – egyaránt elégedettek, évek óta vannak olyan helyszínek, ahová visszahívnak bennünket. Ez öröm számunkra. Azt különösen örömtelinek tartjuk, hogy a pandémiás korlátozásokkal nehezített elmúlt 2 évben is folytatni tudtuk a tevékenységünket, megtartottuk partnerkörünket, önkénteseinket és fenntartottuk a szervezetet is.

Öröm számunkra, hogy az Életigenlők magazin online és offline formában szintén közkedvelt. Ez a 12. nyomtatott szám a 2021. évi őszi szűréssorozaton kerül a lakosság kezébe. Minisztériumi és önkormányzati támogatóinknak köszönhetően a szűréseinket is és a magazinokat is díjmentesen kapják az érdeklődők, mert így tudjuk a leghatékonyabban eljuttatni az immár 36. éve megfogalmazott üzenetet: „A daganat megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.”

Volt olyan is, amit a veszélyhelyzet miatt nem tudtunk megvalósítani
4 pilléres modellre tervezett rákellenes konferenciánkat jól előkészítettük, de sajnos 2020-ban, és 2021-ben sem valósulhatott meg az ismert korlátozások miatt. De nem adjuk fel, nagyon sok olyan téma van, ami érdekli a rákellenes ügymenedzselőket. Ezért újragondoljuk, új dátumot, új apropókat, frissített tematikát állítunk össze, amihez az előadókat, védnököket újra felkérjük. Reményeink szer int 2022. február 3-4. között a Rák Világnapja tiszteletére sikerül megrendezni a nagy érdeklődésre számot tartó „Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot!” c. konferenciánkat, ahol (ön)kormányzati, civil szektorbeli, gazdasági és médiaszereplők ülnek egy terembe, egy asztalhoz és tanácskoznak a teljes lakosságot érintő, szerteágazó rákellenes tevékenységek hatékony összehangolásáról.

Bízom benne sokakkal fogunk találkozni ősszel a szűréseinken! Mindenkinek kívánok egészséget, jókedvet, életigenlést, amihez az interjúk, cikkek hasznos és üdítő perceket kínálnak.

A magazin minden oldalát ajánlom szeretettel,

Vajda Márta
főszerkesztő

ŐSSZEL KILENCHELYSZÍNES SZŰRŐPROGRAM SOROZATON VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET!
Szájüregi rákszűrést, bőrdaganat szűrést és általános állapotfelmérést végzünk augusztus 28-án Pécsen a Széchenyi téren, augusztus 29-én Bényén a Dolina-téren, szeptember 4-én Gyöngyösön a Fő téren, szeptember 11-én Egerben a Nemzedékek terén, szeptember 18-án Budapesten Zuglóban a Sugár mellett, szeptember 25-én Budapesten Csepelen a TIESZ és a KIMBA előtt, október 2-án Gödöllőn a Szabadság téren, október 9-én Révfülöpön és október 16-án Budapesten Újpalotán a Fő téren.
Szűréseinkhez a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosítja a szűrőbuszokat partnerségben.

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts