Minden szülő álma, hogy gyermeke boldog és sikeres legyen. És legtöbbünk, amit csak tud meg is tesz ezért, gyakran azonban ez kevésnek bizonyul. Nem olyan egyszerű szót érteni még saját gyermekünk tudatalattijával sem. Van egy módszer azonban, amivel alvás közben, minden zavaró tényezőt kiküszöbölve beszélhetünk egyenesen gyermekünk szívéhez, életre szóló pozitív változásokat generálva. Erről az igen izgalmas témáról, a SleepTalk®-ról beszélgettem a hazai bevezetőjével, Gerely Miklós hipnoterapeutával.

– Nemrégen tértél vissza Magyarországra… röviden mutasd be magadat, Miklós!

– Tíz évet éltem Új-Zélandon, aztán tovább költöztem Ausztráliába és tavaly márciusban költöztem vissza Magyarországra. Tanítóképző főiskolát, és az iparművészeti egyetem art és design menedzser szakát is elvégeztem. Később NLP Master Practitioner oklevelet szereztem Bíró Gyulánál. 2002-ben mentem ki Új-Zélandra, először nyelvet tanulni, egy féléves nyelviskolába. Onnan nem olyan könnyű haza jönni, szép és jó hely.

– Miért mentél Ausztráliába?

– Felkérést kaptam az Ausztrál TV és Film Akadémiától, hogy ott tanítsak. Ennek az volt az előzménye, hogy 2010-ben világbajnoki címet szereztem a Nemzetközi Előadóművész Világbajnokságon, Los Angelesben. A nyolcvanas évek végétől pantomimeztem a Karsai Pantomim Rt-ben, innen az előadóművészség.

– És hipnotizőr is vagy, így kapcsolódik hozzád a SleepTalk®… Lehet mondani jó értelemben polihisztor vagy?

– Az egészet egy mederbe lehet terelni; egy szóval kifejezni: kommunikáció. A tanítás kommunikáció, a pantomim nonverbális kommunikáció, a szakdolgozatomat is erről írtam a tanítóképzőn, Néma színpad, szótlan katedra címmel a tanári testbeszédről, az art és design is kommunikáció, az NLP kommunikáció, a hipnózis egy sajátos kommunikációs folyamat a tudatalattival, a SleepTalk®-ban a szülő kommunikál a gyerekkel, amíg az alszik.

– Tulajdonképpen mi a hipnózis?

– A hipnózistól félnek az emberek. Abszurd, de azt is mondták, a hipnózis nem létezik, és mégis veszélyes dolog. Hüpnosz az alvás istene, erről nevezték el az 1700-as években a hipnózist. De valójában nem alvás, hanem egy nagyon fókuszált állapot, amiben a kliens annyira csak a hipnoterapeutára figyel, hogy minden mást, még a saját gondolatait, valóságról alkotott meggyőződéseit is képes figyelmen kívül hagyni. Persze az ösztönös és erkölcsi gátak ekkor is működnek. A téves képzetekkel ellentétben, senki nem fog az ablakon kiugrani, embert ölni vagy olyan titkot elmondani, amit éberen ne mondana el a terapeutának. Sötét dolgokat, pl. öngyilkos merénylőket képezni nagyon-nagyon hosszú idő és több, mint csak hipnózis kell hozzá. Az már agymosás.

– És mi a SleepTalk® lényege?

– Lehet valaki zseni, közepes képességű vagy gyenge, de az önbizalom a lényeg. Ha közepes képességű valaki, de aktívan teszi-veszi magát az többre viszi, mint az agyában alvó zseni… A SleepTalk® abban segít, hogy a gyermek képes legyen kihozni magából a legtöbbet, bármi is legyen az a legtöbb. És ez a képesség teljesen beépül a személyiségébe és vele marad élete végéig.

– Itt nálunk kik csinálják?

– Az elején vagyunk, én tréner is vagyok, tehát képzek is konzulenseket, és konzulens is, vagyis tanítok szülőket is a módszerre. Ugyanis a SleepTalk®-ot a szülő végzi a saját gyermekén. Ezért olyan gyönyörű és hatásos. Ez nem terápia, hanem folyamat. És csak 3 percet vesz igénybe esténként, mialatt a gyermek alszik. A világon egyáltalán nem új, Magyarországra én hoztam be. A szülőket két óra alatt megtanítjuk rá és hónapokig segítjük. Ahhoz, hogy valaki konzulensként foglalkozhasson a szülőkkel, egy nagyon komoly, féléves tanfolyamot kell elvégezni, amiben van pedagógia, hipnózis és persze maga a technika részletei…

– Melyik a kedvenc munkád a sokféle közül?

– A prezentálás, a tanítás. De a pantomimet is nagyon szeretem, csinálnám most is, csak kicsit ellustultam.

– Milyen témában szeretsz előadni?

– A SleepTalk® a sláger. Azt is szeretem, amikor a szülőknek adom elő, azt is, amikor szakembereket képzek rá. Ez nagyon hasznos, sőt, ha lehet ilyet mondani, szép tudomány. Itt mondom el, hogy a Matrix Holistic és az Andrológiai Stúdium Kft. közös, termékenységet növelő „RevitalityBaby” programja részeként a SleepTalk® elsajátítására is lehetőséget kínálunk.

– Nagyon nyugodt embernek tűnsz. Mi a békéd titka, Miklós?

– Talán az, hogy nem félek a haláltól. Egyszer részese voltam egy vonatbalesetnek. A vonat, amin ültem elütött egy idős nénit. Senki nem mert odamenni hozzá, csak a barátom és én. Az élmény megváltoztatta az életem, mert ahogy ott álltunk mind a ketten ugyan azt éreztük: egy enyhe fuvallat jött, és az a nagyon erős érzés, mint amikor megérezzük, hogy valaki kiment a szobából, ahol vagyunk. Ez lehetett a pillanat, amikor a néni lelke elszállt. Utána nem sokkal láttuk, hogy a néni hátára mászott egy csiga… Ilyen nem történik, ha valaki csak úgy elalszik a mezőn! A lélek eltávozott, a test tereptárggyá változott. Szerintem ez gyönyörű, nem?

– Milyen személyes fejlődést adott neked a hipnózis?

– Kinőttem az image-s viselkedésemet, azt, hogy „tegyek” azért, hogy szeressenek. Spontán megélem a bennem zajló érzéseket, hagyom áramolni az életet… Nem teszek görcsösen a helyzetekben való megfelelésért.

– Miben kellett megváltoznod?

– Az önbizalom megélésében, az önmagam elfogadásában. Például kis szerencsétlennek gondoltam magam, akit a lányok észre se vesznek. Azt hittem, önmagamért nem lehet engem szeretni, csak ha mindig úgy viselkedem, hogy kiérdemeljem azt.

– Mit üzensz az olvasónak a hirtelen, ismeretlenül ránk zúdított vírus-járványos helyzetben?

– A jó hír, hogy a mezőelmélet szerint, ha az emberiség 13%-a felébred, azaz nemet mond arra amire nemet kell, és igent amire igent kell, az már elég. Alapüzenetem: emberek gondolkozzatok, mielőtt bármit elhisztek!

A SleepTalk® elérhető: www.sleeptalk.hu

Vajda Márta

A Goulding SleepTalk® módszer

Megalkotója Joane Gouldnig, így emlékszik vissza a majdnem 50 évvel ezelőtti kezdetekre, amikor saját gyermekén próbált segíteni:
…Michelle-t végül Cerebrál Parézis-sel (cerebral palsy), érzelmi zavarokkal, és diszpraxiából eredő beszéd elégtelenséggel diagnosztizálták, és 45-ös IQ szintet mértek nála. Úgy éreztem, hogy belefulladok az érzelmeim örvényébe…
…Az tette lehetővé, hogy kidolgozzam ezt a módszert, hogy volt két fantasztikus “mentorom”. Az egyik Michelle mostohaapja, az én drága férjem, Jim volt, aki szenvedélyesem hitt az elme erejében és kreatív képességében. A másik egy vékonyka könyv, az “Autoszuggesztió” szerzője, Emile Coue.
Terveztem, alternatívák után nyomoztam, és végül eljutottam az elme legősibb törvényszerűségéhez: „Ha el tudod képzelni, azzá is tudsz válni.”
A módszer, melyet két éven keresztül tökéletesítettem nagyon egyszerű volt, mégis meglepően dinamikus. Megváltoztatta az életünket, és neked is segíteni fog. Valódi csodát tett a gyermekemmel. A Szeretet és Önbecsülés varázslatos ajándékát hozta el számára…

…Michelle IQ-ja még mindig csupán 45, és változatlanul meg kell küzdenie a celebrális palsy és dyspraxia hatásaival. Ám a módszernek köszönhetően, amit immár Goulding SleepTalk® szülőknek módszernek hívunk, Michelle mély, tudatalatti szinten hisz benne, hogy őt feltétel nélkül SZERETIK, és hogy az ÉLET, BOLDOGSÁG. Az a meggyőződés, hogy az élet “OKÉ” bármiféle személyes körülmények dacára, Michelle alap világszemléletévé vált. Az a biztos hit, hogy “Én szeretem magam és Te is “OKÉ” vagy”, a mindennapi tudatát irányító legfőbb törvényszerűséggé vált. Így hátrányos helyzete ellenére is képes volt kifejleszteni egy pozitív “RENDBEN VAGYOK” hozzáállást, ami soha nem hagyja őt elcsüggedni.

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts