Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Letölthető 1%-os nyilatkozat: 18EGYSZA

1985 óta működő alapítványunk adód 1%-ából segíti a betegek rehabilitációját, támogatja az önsegítő betegklubokat, felvilágosító kiadványokat ad ki. Holisztikus szemléletű életmód tanácsadással, szakemberképzéssel a lakosság egészségvédelmét, a rákmegelőzést, a daganatos betegek életminőségének javítását szolgálja. Életigenlők elnevezéssel elindult az alapítvány szemléletformáló médiaportálja is.

Kérjük, személyi jövedelemadód 1%-ával támogasd A rák ellen, ez emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját! Tegyünk együtt a megelőzésért, az egészségvédelemért!

 

 Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át?

Akár már most is rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-áról, de legkésőbb 2019. május 20-ig! Minél előbb megteszed, annál biztosabb, hogy ezt a fontos lépést nem felejted ki!

Ha egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó vagy, akkor 2019. május 20-ig adhatod le adóbevallásod a NAV-nak. A bevallás részét képező 18EGYSZA jelű önálló nyomtatványon 2019. május 20-ig rendelkezhetsz adód 1%-áról. Adószámunk: 19009557-2-43

Amennyiben magánszemélyként küldöd be adóbevallásod, és rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, akkor könnyedén kitölthedet a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásod is ellenőrizheted.

Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2019. március 15-től az ügyfélkapun keresztül elérhetővé teszi. Az adóbevallási tervezetek a www.nav.gov.hu és a www.magyarorszag.hu honlapon elérhető eSZJA oldalon tekinthetők meg.

Ha nem rendelkezel ügyfélkapuval, 2019. március 18.-ig adóazonosító jeled és születési dátumod megadásával postán, telefonon, elektronikus úton vagy sms-ben kérheted, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el részedre. (A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet). Amennyiben nem kéred március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezeted már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheted meg. Az igénylés alapján adóbevallási tervezetedet 2019. április 30-áig kapod meg postán. Adód 1%-át ez esetben is felajánlhatod. Adószámunk: 19009557-2-43

Az adóbevallásoddal együtt és attól elkülönítve is rendelkezhetsz.

Az adóbevallásoddal együtt:

  1. Ha online, az Ügyfélkapun keresztül rendelkezel, akkor belépés után a személyes ügyfélkapud menüsorában találod az eSZJA gombot, ezt megnyomva juthatsz el egy új felületére, ahol ellenőrizheted az általuk elkészített adóbevallásod, illetve nyilatkozhatsz az 1% felajánlásról. A felületre belépve két csempe közül választhatsz, ezek közül kattints a jobb oldali (lila) dobozra! Itt írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43 a megfelelő helyre! Először azonosítanod kell magad, és lehetőséged van hozzájárulnod ahhoz is, hogy a NAV elküldje a megadott adataidat (név, postai cím, e-mail cím) alapítványunknak, a felajánlott 1%-odról. Az adóazonosító jeledet a rendszer automatikusan hozzáadja, a többit neked kell kitöltened!

(A továbbiakban azt is megadhatod, hogy melyik Magyarországon bejegyzett, technikai számmal rendelkező egyháznak ajánlod fel adód másik 1%-át.)

Ezután a “Tovább a beadáshoz” gombra kattintva véglegesítheted a nyilatkozatodat. Ha minden rendben ment, akkor a kezdőképernyőn a lila csempében megjelenő zöld pipa tájékoztat arról, hogy sikeresen nyilatkoztál adód 1%-áról.

  1. Ha nyomtatott íven készíted adóbevallásod, akkor az adóbevallásban töltsd ki a rendelkezésről szóló részt! Írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43 a megfelelő helyre!
  2. A munkáltatói adó-megállapítás 2018-tól megszűnt, azonban a korábbi évek gyakorlata szerint a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1%-os nyilatkozatokat. Ha munkáltatód útján rendelkezel adód 1%-áról, akkor azt legkésőbb 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva teheted meg. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod!

Az adóbevallásodtól külön is rendelkezhetsz:

  1. Online, ha az Ügyfélkapun regisztrálva vagy, akkor ott tudsz az 1%-ról rendelkezni az adóbevallásától függetlenül is. A megfelelő helyre írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43!
  2. A nyomtatott 1%-os nyilatkozaton külön is rendelkezhetsz, és eljuttathatod a NAV-hoz. Tedd egy lezárt postai borítékba, tüntesd fel rajta az adóazonosító jeledet, a boríték lezárásánál, keresztbe pedig írd alá! Eljuttathatod a NAV ügyfélszolgálataira személyesen, vagy postai úton küldd az állandó lakcímed alapján a megjelölt adóigazgatósági címre!

Fontos, hogy a 2019. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1%-áról, a rendelkezésed érvénytelen, és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Hogy alapítványunk részesült-e az általad felajánlott 1%-os összegből, 2019. januártól a NAV honlapján tekintheted meg. Ha rendelkezel ügyfélkapuval, a NAV elektronikus úton tájékoztat a felajánlott összeg kiutalásáról. Az 1%-ról rendelkező nyilatkozaton jelezheted azt a döntésedet is, hogy neved és postai, illetve elektronikus levelezési címed alapítványunkkal közöljék. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Köszönjük, hogy személyi jövedelemadód 1%-ával teszel A rák ellen, az emberért, a holnapért!

Adószámunk: 19009557-2-43

http://rakellen.hu/hu/egy-szazalek

Életigenlők.hu

 

Similar Posts