OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A természetes hashajtókat már évszázadok óta alkalmazzák az emberek. Mégpedig elég sikeresek ezek a székrekedés elleni szerek, mivel a mai felgyorsult, stresszes életmódnak köszönhetően egyre több ember szenved székrekedéstől. Sokan valamilyen gyógyszerhez fordulnak, ha nem sikerül a nagydolog, de ezekhez könnyen hozzászokik a szervezet és egyre nagyobb dózisra van szükség ugyanazon hatás eléréséhez.

Az egyik legcsodálatosabb gyógynövény a pitypang, amelyet már évezredek óta alkalmaznak az emberek székrekedés kezelésére. A pitypangban sok étkezési rost található, amelyek javítják az emésztőrendszer működését. A bélmozgás szabályozásával a pitypang még a gasztrointesztinális problémák megelőzésére is képes. Ha a székrekedést szeretnénk megszüntetni, akkor a pitypangot tea formájában érdemes fogyasztani. Forraljon fel 2 dl vizet, majd adjon hozzá egy teáskanál szárított pitypanggyökeret. Várjon 10 percet, majd szűrje le és már fogyaszthatja is.

A lenmag az egyik legjobb természetes hashajtószer. Oldható és oldhatatlan rostokban is gazdag és akár még természetes méregtelenítőként is tekinthetünk rá. Rendszeres fogyasztása segíthet a székrekedés és az egyéb emésztési problémák megelőzésében. Az olyan egészségügyi problémákat is enyhítheti, mint a colitis, a Crohn-betegség és az irritábilisbél-szindróma. Régóta használják természetes hashajtóként. Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a rendszeresen fogyasztott lenmag az IBS-ben szenvedő betegek esetében olyan tüneteket volt képes megszüntetni, mint puffadás, székrekedés és hasi fájdalom.

A borsmentatea is segíthet az egészségügyi problémákon. A tea nemcsak ízletes, hanem nagyon hasznos is, mert émelygésnél, gyomorfájdalomnál és még székrekedés esetén is bevethetjük. Mentoltartalma segíthet az emésztőrendszerben lévő izmok relaxációjában és csökkenti a stresszt, amely megint csak az emésztőrendszer ellazulását idézi elő. A mentol nyugalmat biztosít, pihenteti az elmét, enyhíti a stresszt, ami nemcsak az emésztőrendszert, hanem az egész testet ellazíthatja.

A gyömbér is jó hatással van a gasztrointesztinális rendszerre. A gyömbérben lévő anyagok segítenek az emésztőenzimek megtartásában, amelyek semlegesítik a savakat, ezen kívül támogatják,segítik az emésztési folyamatot,  enyhítik a gyomorfájást, segítenek székrekedés, hasi görcsök és puffadás esetén.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts