Három különböző nemzet tudósai is arra jutottak, hogy a kannabisz segítségével kiküszöbölhetők a szövődmények és enyhíthetők a tünetek. 

Három egymástól teljesen független tanulmány is arra a következtetésre jutott a napokban, hogy a kannabisz fontos szerepet játszhat a koronavírus-fertőzés által okozott tünetek megakadályozásában és enyhítésében – írja a Daily Star .

A Dél-Karolina Egyetem kutatócsoportja egereken kísérletezve azt figyelte meg, hogy a kannabisz megakadályozta a vírussal fertőzött szervezetben a súlyos tünetek kialakulását.

A növényben található THC ugyanis hatásosan lép fel az akut légzőszervi distressz szindróma kialakulásával szemben, amely a koronavírus-fertőzés szövődményei közé tartozik. A Frontiers in Pharmacology nevű szaklapban publikált tanulmány szerint a THC-vel kezelt egereknél 100 százalékos volt a gyógyulási ráta.

Egy másik tanulmány arra jutott, hogy a kannabisz hatásosan veszi fel a harcot a fertőzés másik veszélyes szövődményével, az ún. citokinviharral is, amely a gyulladásos fehérjék túltermelését jelenti a vírus hatására.

Ez elsősorban a tüdőszöveteket károsítja, akár végzetes tüdőgyulladást is okozhat. Az ezt célzó kutatást két izraeli kannabisz-kutató és -fejlesztő cég, az Eybna és a CannaSoul készítette közösen, Nadav Eyal, az Eybna vezetője azt nyilatkozta a Jerusalem Postnak, hogy az eredményeik több mint kielégítőek.

Ezzel egyidejűleg két kanadai kannabisz-kutató, Olga és Igor Kovalchuk a Lethbridge-i Egyetemről azt tanulmányozták, hogy egyes magas CBD és alacsony THC-tartalmú kannabiszkivonatok képesek blokkolni a koronavírus fertőzését azzal, hogy megakadályozzák a sejtről sejtre terjedő fertőzést.

A kutatópáros régóta foglalkozik az eljárással, elsősorban más betegségeknél vizsgálták a jelenséget, ám a koronavírus megjelenése óta ezzel a fertőzéssel is kipróbálták a módszert. Igor Kovalchuk a Cannabis Therapy-nak azt mondta: “Képzeljük el, hogy a sejt egy nagy épület. A kannabinoidok segítik azt, hogy az épületen található ajtók és ablakok 70 százalékát lezárjuk, ezzel nagyban megnöveli annak esélyét, hogy a vírusnak kevesebb lehetősége legyen bejutni és fertőzni. Ebből fakadóan pedig nagyobb az esély a fertőzés leküzdésére.”

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts