Lopes-Szabó Zsuzsanna, a Györgytea ügyvezetője kapta 2020 Legsikeresebb Női Vállalkozója díjat a napokban.Hogyan értékeli a sikert Gyuri bácsi lánya, milyen út vezetett ehhez a díjhoz és milyen érzés sikeres női vállalkozónak lenni? – a bölcsészből lett természetgyógyász üzletasszonyt erről kérdeztük.

Lopes-Szabó Zsuzsanna: bölcsészből fitoterapeuta

A női vállalkozókat kiemelten támogató SEED Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete (PWA), írta ki azt a pályázatot, amelyben 2020 legsikeresebb női vállalkozóit és női vezetőit keresték. A rangos díj egyikét az elmúlt 16 év munkájának elismeréseként Lopes-Szabó Zsuzsanna, a Györgytea ügyvezető igazgatója, a bükki füvesember, Szabó György lánya kapta.

„2004-ben kezdtük a vállalkozást. Azelőtt apám még a miskolci piacon árulta a saját maga gyűjtötte gyógynövényeit, mára kinőttük a csomagolóüzemet” – emlékszik vissza Lopes-Szabó Zsuzsa a kezdetekre és egyben felvázolja azt a fejlődési ívet is, amit a vállalkozás maga mögött tudhat. Azóta mobilapplikációjuk van, webshopot üzemeltetnek, Gyuri bácsi YouTube csatornán ad tanácsot, több városban is van mintaboltjuk, egyesületet alapítottak, gyógynövénytúrákat szerveznek, évente megtartják a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat – felsorolni is sok, mi minden köthető a nevükhöz. Pedig a sikert senki sem garantálta az indulásnál.

Zsuzsa, elmondása szerint akaratán kívül pottyant bele az üzleti életbe. Apja noszogatta, hogy kezdjen valamit a családi hagyománnyal. Bölcsészként azonban nagy tehernek érezte, hisz az üzlethez egyáltalán nem értett, és biztos volt benne, hogy a vállalkozást néhány éven belül csődbe viszi. De nem így lett.

Az én történetem azt bizonyítja, hogy igenis, sikerülhet és nincs az a teher, amivel ne lehetne megbirkózni. És bár engem sohasem zavart, hogy „Gyuri bácsi lánya”-ként emlegetnek, hiszen az apám tudása, hozzáállása, elismertsége számomra is követendő példa, de jó érzés, hogy ezt a díjat most Lopes-Szabó Zsuzsának adták” – nyilatkozza a díjátadó után. Gyuri bácsi természetesen nagyon büszke a lányára, hiszen viszi tovább azt a tudást és tradíciót, amit még az ősök hagytak a Szabó családra.

Lopes-Szabó Zsuzsanna édesapjával, a bükki füvesemberrel

Zsuzsa időközben maga is megszerezte a fitoterapeuta képesítést, tudását a külföldi szakirodalom tanulmányozásával azóta is folyamatosan bővíti. Büszke arra, hogy a vállalkozás elmúlt évei alatt egyszer sem volt kifizetetlen számlájuk, s hogy ma már 40 munkavállalónak biztosítanak munkát és megélhetést. A fejlődés azonban nem állhat meg. Lopes-Szabó Zsuzsa a Györgytea ügyvezetőjeként jelentős eredményeket ért el:

Most új üzemet építünk, mert a régit kinőttük. Rengeteg munkával felépítettünk egy márkát, egy brandet, de úgy érzem, soha nem vagyunk készen. Mindig van mit tenni, fejleszteni, mindig van hova odalépni. Alázatosan szolgáljuk az Ügyet, nagybetűvel, mert azt látjuk, hogy – különösen az évek előrehaladtával – az életben mindenkinek az egészsége a legfontosabb.”

Hogy mi a siker titka?

Aki beszélt már Zsuzsával vagy Gyuri bácsival, látta-hallotta őket előadni, vagy részt vett valamelyik tanácsadásukon, valószínűleg egyetért azzal, hogy a sikerük titka az a végtelen alázat és szerénység, amivel ezt az életszolgálatot – Zsuzsa szerint karmát -, teljesítik.

Úgy gondolom, hogy az én sikerem titka az az értékrend, amit a szüleimtől, nevelőimtől, olvasmányaimtól kaptam. Amibe belefogtam, azt mindig szívvel-lélekkel csináltam. És ha egy titkot elárulhatok: mindig olyan emberekkel akartam együtt dolgozni, akiknek csillog a szeme. A külvilág számokban méri a sikert. A vállalkozásunk üzletileg eredményes, ami nekem, ügyvezetőnek is visszaigazolás arra, hogy jól végezzük a munkánkat. De a legfontosabb az, hogy úgy érzem, jó ügyet szolgálunk.”

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fotók: lopesszabozsuzsa.com, gyorgytea.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts