Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A ribizli az egyik legegészségesebb gyümölcs, hiszen nemcsak rostokban, hanem antioxidánsokban is rendkívül gazdag. Mindemellett vasban és káliumban is bővelkedik, amelyek nagyon hasznosak a szív egészsége szempontjából is.

A ribizli polifenolokban gazdag, emellett oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, illetve nagyon sok vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne, amely mind-mind az egészségünket szolgálhatja.

A gyümölcsben található polifenolok hozzájárulhatnak a rákos megbetegedések megelőzéséhez, jót tesznek a szív egészségének, általuk megelőzhető az elhízás és a cukorbetegség is. A ribizliben található vegyi anyagok gyulladásgátló hatással rendelkeznek, amelyek csökkenteni tudják az oxidatív stressz markereit.

Az egyik legfontosabb elektrolit a szervezet számára a kálium. A ribizliben nagy mennyiségben található meg ez az ásványi anyag. A káliumnak nagyon sok funkciója van az emberi testben. Az egyik legfontosabb szerepe a folyadék egyensúlyának fenntartásában van, de az ideg- és az izomfunkciókat is szabályozni tudja, valamint a szív egészségét is biztosítja, nem beszélve a normál vérnyomás támogatásáról.

A ribizli sok rostot is tartalmaz, illetve antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal van töltve, ezért nagyon hasznos lehet a szívbetegségek megelőzésében. Rendszeres fogyasztásával az elhízást is elkerülhetjük vele, de még a rákos megbetegedések kockázata is jelentősen lecsökken, ha beillesztjük ezt a gyümölcsöt az étrendünkbe. Kutatások igazolják, hogy a ribizli védelmet jelenthet a cukorbetegség kialakulása ellen, de a degeneratív agyi betegség kialakulásának is kisebb lesz az esélye.

A ribizli kalóriatartalma viszonylag alacsony, viszont nagyon sok rostot és antioxidáns polifenolt tartalmaz, amely biztosítja a szervezet megfelelő vitamin- és ásványianyag-tartalmát, nem mellesleg az agy és a test számára is energiát tud biztosítani.

A ribizlit testmozgás előtt és után is ajánlatos fogyasztani, mivel feltölti a glikogénkészleteket és az izmok megfelelő működését segíti elő.

A gyümölcs rosttartalma elősegíti a fogyást, illetve teltségérzetet biztosít, így kevesebb táplálékot fogunk magunkhoz venni, illetve a vércukorszint stabilizálásában is kiemelkedő szerepet játszik. Ez a gyümölcs az oxidatív biomarkerekre is hatással van.

Forrás: gyyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts