Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelniük a táplálkozásukra. Tudniuk kell, hogy mit ehetnek és milyen ételt kell száműzniük az étrendjükből, illetve milyen táplálékokból ehetnek csak keveset.

Mi a helyzet az ananásszal? Azt mindenkinek tudnia kell, hogy az ananász is kihat a vércukorszintre, mivel a gyümölcs szénhidrátot tartalmaz. Ezen kívül sok értékes tápanyag is fellelhető benne, beleértve a rostot, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

Hozzáértők szerint a cukorbeteg személyek is fogyaszthatnak ananászt, de csak mértékkel. Az ananászt egészséges zsírral és fehérjével is lehet párosítani, például dióval, magvakkal, így az ananász vércukorszintre gyakorolt hatása valamennyire lecsökkenhet.

Az ananász értékes tápanyagokat tartalmaz. Van benne C-vitamin és mangán, sok rost és A-vitamin, illetve a B-vitaminoknak is kitűnő tárháza. Ezeken az ásványi anyagokon és vitaminokon kívül az ananász egy bromelain nevű enzimet is tartalmaz, amely számos egészségügyi előnyt jelent az emberi szervezet számára.

Ananászt mindig csak friss gyümölcsként érdemes fogyasztani. A konzerv ananász ugyanis rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaz, amely negatív hatással van a vércukorszintre. Az ananászból lehet készíteni desszertet, de grillezve is nagyon finom párolt hús mellé.

A bogyós gyümölcsök alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, így ezeket a cukorbeteg személyek is fogyaszthatják. Ráadásul ezek kitűnő antioxidánsok is és tele vannak rosttal.

A cukorbetegbarát étrendbe a cseresznye is beilleszthető. A cseresznye egy remek gyulladáscsökkentő gyümölcs. Mivel tele van antioxidánsokkal, így eredményesen küzd a szívbetegség, a rák és más krónikus betegségek ellen.

Mértékkel az őszibarack is megengedett. Sok C-vitamint, káliumot és rostot tartalmaz. Az almát is bátran lehet fogyasztani. Az alma nagyon sok rostot tartalmaz, tele van értékes C-vitaminnal, amely az erek állapotán is javíthat és a héja tele van antioxidánsokkal, ami szintén csak pozitívan hat az egészségre.

A narancs sok folsavat és káliumot tartalmaz. Mindkettő normalizálni tudja a vérnyomást. A körte is tele van antioxidáns vitaminokkal. K-vitaminban is gazdag, amely mind a szív, mind a csontok egészségét védi.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts