Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az emberek többsége nagyon szereti az édességeket, a desszerteket, a süteményeket. Azonban ezek a cukros ételek nemcsak a súlyunknak nem tesznek jót, hanem sok betegség okozói is lehetnek. A túl sok cukor oka lehet a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, de tudományos kutatások igazolják, hogy függőséget is okoz. Éppen olyan addiktív hatása van, mint a kábítószernek.

A cukor is okozhat depresszív tüneteket, de maguk az elvonási tünetek miatt is kialakulhat depresszió. Éppen ezért az a jó megoldás, ha más édes alternatívákat keresünk. Nem olyan könnyű leszokni a cukorról, igazából nem is kell, elegendő, ha drasztikusan lecsökkentjük a bevitt mennyiséget és a többi cukrot másfajta édességekkel pótoljuk.

Alma vagy egy fürt szőlő

Ha édességre vágyunk, együnk meg egy almát vagy egy fürt szőlőt. Ezekkel is csillapíthatjuk és kordában tarthatjuk az édesség utáni vágyódásunkat, nem beszélve arról, hogy a friss gyümölcsök legalább vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, szemben a cukorban lévő üres kalóriával, nem beszélve a nulla tápértékéről.

Ha már nagyon nem bírunk magunkkal, akkor készítsünk almachipset. Míg elkészítjük, kalóriát is égetünk, nem mellesleg egy egészséges nassolnivalót viszünk be a szervezetünkbe. Az alma egyébként is nagyon sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek védelmet jelenthetnek a szívbetegséggel, a cukorbetegséggel és egyes emésztőszervi betegségekkel szemben.

Az egészséges gabonapehely

A gabonapehely is egészséges, de csakis a cukrozatlan fajtája és csakis akkor, ha alacsony zsírtartalmú vagy növényi tejjel fogyasztjuk azt.

A joghurt több ok miatt is nagyon jót tesz nekünk. Az élőflórás változata egyensúlyba hozza a bélflórát és mivel egy probiotikumról van szó, így az emésztőrendszeri egészséget is védi. Kalciumot is tartalmaz, ami pedig a csontok egészségét támogatja.

Datolya a kávéba

A datolya édes ugyan, de korántsem annyira, mint a cukor, és sok-sok tápanyagot is tartalmaz, például B6-vitamint, káliumot, mangánt és rostokat. Pépet is készíthetünk belőle, és ezzel édesíthetjük a kávénkat, a desszerteket és süteményeket.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts